Bayern vervolgt jacht op herfsttitel zonder Costa en Robben

Reacties

De kans is groot dat trainer Pep Guardiola ook zaterdag op bezoek bij Borussia Mönchengladbach niet kan beschikken over Douglas Costa en Arjen Robben. Op jacht naar de titel van Herbstmeister is Kingsley Coman daardoor de enige fitte buitenspeler bij Bayern München.

Bayern vervolgt jacht op herfsttitel zonder Costa en Robben

Coman en Thomas Müller bezetten vorige week tegen Hertha BSC (2-0) met succes de flanken door allebei één keer te scoren. Toch heeft Guardiola al meerdere malen aangegeven het gemis van Douglas Costa en Robben als een aderlating te zien, omdat de twee linkspoten met hun individuele acties voor veel gevaar en rendement zorgen.

Als vervanger van de langdurig geblesseerde Franck Ribéry was de van Shakhtar Donetsk overgenomen Douglas Costa dit seizoen alleen in de Bundesliga al goed voor twee goals en zeven assists, maar hij is nog niet hersteld van zijn hamstringblessure. 'Ik zal tegen Gladbach niet kunnen spelen', zegt de 25-jarige Braziliaan tegen Bild. 'Ik heb nog steeds problemen met mijn rechterdijbeen.'

De kans dat Robben er, anderhalve week nadat hij geblesseerd uitviel in de Champions League-wedstrijd tegen Olympiakos Piraeus, alweer bij is, lijkt ook miniem. De Duitse krant zag dat de 31-jarige Oranje-international woensdag na een korte loopoefening alweer de kleedkamers opzocht en geen conditietraining heeft afgewerkt. Robben kampt met een spierverrekking.

Herfsttitel
Gezien de grote overmacht van Bayern in de Bundesliga – de voorsprong op Borussia Dortmund bedraagt acht punten, de herfsttitel lonkt daarom - lijkt dat niet meteen een groot probleem, maar Gladbach is wel al ruim twee maanden ongeslagen in de Duitse competitie en bleef ook in de laatste twee confrontaties met Bayern (2-0 zege in München, 0-0 in eigen huis) overeind.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.