Ribéry terug in wedstrijdselectie na zwaar blessureleed

Reacties

Franck Ribéry zit voor het eerst sinds negen maanden bij de wedstrijdselectie van Bayern München. De Fransman kan na zijn slepende enkelblessure zaterdag zijn rentree maken in het duel met Borussia Mönchengladbach.

Ribéry terug in wedstrijdselectie na zwaar blessureleed

De terugkeer van de buitenspeler is goed nieuws voor trainer Josep Guardiola, die de geblesseerde aanvallers Arjen Robben en Douglas Costa moet missen. De Spaanse coach heeft op dit moment weinig mogelijkheden voor zijn frontlinie. 'We missen een paar belangrijke spelers, dat is altijd zonde. We hebben die jongens nodig voor de duels met topteams', zei Guardiola tijdens zijn persconferentie.

Het is de vraag of de tacticus Gladbach als een opponent van het hoogste niveau ziet. Die Fohlen, die vierde staan in de Bundesliga en de koploper zaterdagmiddag ontvangen (aftrap 15.30 uur), zijn bezig aan een ijzersterke reeks. De laatste competitienederlaag dateert van 19 september, toen 1. FC Köln met 1-0 te sterk was voor de club van Roel Brouwers.

Guardiola kijkt uit naar de ontmoeting met de ploeg in vorm. 'Beide teams spelen graag aanvallend. Ik raad het Duitse volk aan te kijken. Ik ben gecharmeerd van Gladbach en geniet van hun speelwijze.' Het verschil tussen de nummer een en vier van de ranglijst bedraagt na veertien speelronden al zeventien punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.