Löw laat Gomez buiten zijn voorlopig WK-selectie

Reacties

Mario Gomez moet de hoop op het WK met Duitsland opgeven. In tegenstelling tot Sami Khedira en Miroslav Klose ontbreekt zijn naam in de voorlopige WK-selectie van bondscoach Joachim Löw.

Löw laat Gomez buiten zijn voorlopig WK-selectie

Gomez wordt dit seizoen geplaagd door blessures, die zijn inzetbaarheid bij Fiorentina hebben beperkt. Voor Löw zijn die fysieke problemen reden de 28-jarige spits buiten zijn dertigkoppige selectie te houden.

Ook Miroslav Klose en Sami Khedira hebben door blessureleed dit seizoen regelmatig verstek moeten laten gaan bij hun clubs. Maar voor Löw was dat geen aanleiding het tweetal te laten vallen.

'Zijn perspectieven schatten wij zeer positief in vanwege zijn sterke wil, zijn discipline en zijn doorzettingsvermogen', zei de bondscoach over Khedira, die sinds november 2013 door een knieblessure niet meer in actie kwam voor Real Madrid. De middenvelder behoorde afgelopen weekend wel weer tot de wedstrijdselectie van de Spaanse topclub.

'Sami hoort ook bij de spelers die een grote waarde hebben voor de ploeg, binnen én buiten de lijnen. Natuurlijk hebben we de hoop dat we hem kunnen blootstellen aan de hoogste belasting die het WK met zich meebrengt', aldus Löw.

Ook voor de 35-jarige Klose ziet de bondscoach een gebrek aan wedstrijdritme niet als onoverkomelijk bezwaar. In zijn ogen heeft de aanvaller van Lazio zich ook in het verleden bewezen. 

'Miro is de topscorer aller tijden van Duitsland die op het WK de succesvolste spits kan worden in de WK-historie. Hij heeft in zijn carrière altijd laten zien dat hij in staat is in korte tijd zich op een doel voor te bereiden. Ik heb geen twijfel dat hem dat ook dit keer gaat lukken.'

Goalies
Naast Gomez zijn ook de goalies René Adler en Marc-André Ter Stegen voor het WK afgevallen. Löw opteert voor Manuel Neuer (Bayern München), Roman Weidenfeller (Borussia Dortmund) en Ron-Robert Zieler (Hannover 96). 'Het niveau in Duitsland is zeer hoog, daarom gaat het slechts om nuances. Met het oproepen van Ron-Robert willen we ook een signaal afgeven voor de toekomst', aldus de bondscoach.

Ter Stegen behoort wel tot de selectie voor het oefenduel met Polen van 13 mei. Voor die vriendschappelijke interland in Hamburg kan Löw niet beschikken over de dertien Duitse internationals van Bayern en Borussia Dortmund, die op 15 mei in Berlijn strijden om de nationale beker.

De voorlopige WK-selectie van Duitsland:

Doel: Manuel Neuer (Bayern München), Roman Weidenfeller (Borussia Dortmund), Ron-Robert Zieler (Hannover 96)

Verdediging: Jérôme Boateng (Bayern München), Erik Durm (Borussia Dortmund), Kevin Grosskreutz (Borussia Dortmund), Benedikt Höwedes (Schalke 04), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Marcell Jansen (Hamburger SV), Philipp Lahm (Bayern München), Per Mertesacker (Arsenal, Eng), Shkodran Mustafi (Sampdoria, Ita), Marcel Schmelzer (Borussia Dortmund)

Middenveld: Lars Bender (Bayer Leverkusen), Julian Draxler (Schalke 04), Matthias Ginter (SC Freiburg), Leon Goretzka (Schalke 04), Mario Götze (Bayern München), André Hahn (FC Augsburg), Sami Khedira (Real Madrid, Spa), Toni Kroos (Bayern München), Max Meyer (Schalke 04), Mesut Özil (Arsenal, Eng), Marco Reus (Borussia Dortmund), Bastian Schweinsteiger (Bayern München)

Aanval: Miroslav Klose (Lazio, Ita), Thomas Müller (Bayern München), Lukas Podolski (Arsenal, Eng), André Schürrle (Chelsea, Eng), Kevin Volland (1899 Hoffenheim)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.