Gomez belandt weer in lappenmand door linkerknie

Reacties

Het wil dit seizoen nog niet echt vlotten met Mario Gomez. De Duitse spits miste eerder al een groot deel van deze jaargang door schade aan de binnenbanden van zijn linkerknie en moet door problemen met datzelfde gewricht nu opnieuw een pas op de plaats maken.

Gomez belandt weer in lappenmand door linkerknie

Gomez raakte in september geblesseerd aan zijn linkerknie, waardoor zijn nieuwe werkgever Fiorentina pas begin vorige maand weer een beroep kon doen op de voor vijftien miljoen euro van Bayern München overgenomen goalgetter, die sinds zijn komst met vier treffers zijn reputatie nog nauwelijks heeft kunnen waarmaken.

Afgelopen zondag sloeg het noodlot opnieuw toe. Gomez was op bezoek bij Napoli pas voor de vierde keer sinds zijn rentree in de basis gestart bij Fiorentina, maar moest twintig minuten voor tijd naar de kant. Met zijn knie ingepakt met ijs hinkelde hij in de slotfase ondersteund door twee verzorgers naar de catacomben.

Hoewel het schouwspel vooralsnog onheilspellender lijkt dan de diagnose – lichte schade aan de mediale banden van zijn linkerknie en in eerste instantie een week rust alvorens er nieuw onderzoek volgt – is het weer een nieuwe tegenslag voor Gomez.

En ook bondscoach Joachim Löw zal het tafereel tandenknarsend hebben gadegeslagen. De Duitse internationals worden dit seizoen al massaal geplaagd door blessureleed en Löw sprak al zijn vrees uit dat zij lang niet allemaal topfit aan de aftrap van het WK van komende zomer kunnen verschijnen. Zeker met het oog op de spitspositie is die angst gegrond, want ook Miroslav Klose kwakkelt al het hele seizoen met uiteenlopende blessures.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.