Blessuregolf maakt duiventil van selectie Duitsland

Reacties

Ruim drie maanden voor de start van het WK in Brazilië wordt de nationale ploeg van Duitsland geteisterd door blessures. Bondscoach Joachim Löw is daardoor genoodzaakt vier nieuwelingen op te roepen, maar zag ook vier vaste gezichten terugkeren in aanloop naar het oefenduel van woensdag met Chili, op het WK tegenstander van Oranje in de groepsfase.

Blessuregolf maakt duiventil van selectie Duitsland

Sinds de vorige interlands van Duitsland in november tegen Italië (1-1) en Engeland (1-0) namen de kopzorgen van Löw (foto) meer en meer toe. Niet alleen is het zeer de vraag of Sami Khedira (Real Madrid) en Sven Bender (Borussia Dortmund) het WK wel zullen halen, ook ontbreken Benedikt Höwedes, Marco Reus, Mats Hummels, Julian Draxler, Mario Gomez en Thomas Müller omdat ze nog maar net of nog niet hersteld zijn van blessures.

'Ik maak me er zorgen om. Het geeft me hoofdbrekens', zei Löw zondag al. 'Acht, negen spelers hebben lang niet gespeeld. Ze missen wedstrijdritme, en bij sommigen is het zelfs de vraag of ze überhaupt op tijd fit zullen zijn voor het WK. Ik hoop dat sommigen in de komende weken de volgende stap kunnen zetten, want op het WK hebben we spelers nodig die goed in vorm zijn.'

In het licht van die uitspraken zal het Löw goed doen dat Bastian Schweinsteiger, Kevin Grosskreutz, Miroslav Klose en Lukas Podolski weer fit genoeg zijn om zich wel te melden bij Die Mannschaft. Verder riep hij met Shkodran Mustafi, Matthias Ginter, André Hahn en Pierre-Michel Lasogga vier debutanten op.

De Duitse selectie heeft door de al maanden aanhoudende blessuregolf veel weg van een duiventil, want drie maanden geleden herbergde het keurkorps van de in zijn selectiebeleid doorgaans koersvaste Löw nog liefst tien andere spelers.

De volledige selectie van Duitsland

Doel: Manuel Neuer (Bayern München), Roman Weidenfeller (Borussia Dortmund)
Verdediging: Jérôme Boateng (Bayern München), Matthias Ginter (SC Freiburg), Kevin Grosskreutz (Borussia Dortmund), Marcell Jansen (Hamburger SV), Philipp Lahm (Bayern München), Shkodran Mustafi (Sampdoria), Per Mertesacker (Arsenal), Marcel Schmelzer (Borussia Dortmund).
Middenveld: Lars Bender (Bayer Leverkusen), André Hahn (FC Augsburg), Mario Götze, Toni Kroos, Bastian Schweinsteiger (allen Bayern München), Mesut Özil, Lukas Podolski (beiden Arsenal), André Schürrle (FC Chelsea), Sidney Sam (Bayer Leverkusen).
Aanval: Pierre-Michel Lasogga (Hamburger SV) en Miroslav Klose (Lazio).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.