'Gomez had geen beter moment kunnen kiezen'

Reacties

Fiorentina mag dromen van de kwartfinale van de Europa League dankzij Mario Gomez. Voor de Duitser was zijn treffer tegen Juventus ook persoonlijk een bevrijding.

'Gomez had geen beter moment kunnen kiezen'

Gomez had sinds zijn entree na vijf maanden aan de zijlijn door blessureleed het net nog niet gevonden. De Duitse spits hikte tegen zijn eerste doelpunt in Italiaanse dienst sinds 1 september aan. Donderdag kwam dan die verlossende treffer. Twaalf minuten na zijn entree zette hij de 1-1 op het scorebord.

'De eerste aanname was fraai, maar ook zijn fysieke kwaliteiten en de internationale ervaring speelden een rol', zei Fiorentina-trainer Vincenzo Montella. 'Combineer je die dingen, dan heb je deze treffer van wereldklasse. Hij had geen beter moment kunnen kiezen om weer te scoren.'

Want het was direct een belangrijke goal van de 28-jarige Gomez. Dankzij zijn gelijkmaker in Turijn heeft Fiorentina een goede uitgangspositie om volgende week een plaats bij de laatste acht te veroveren.

Voor de verslagen keeper Gianluigi Buffon was de gelijkmaker een bevestiging van de aanwezige individuele kwaliteiten van Fiorentina. 'Die kunnen je altijd pijn doen en de wedstrijd veranderen. Het doelpunt was zo'n moment, zeker aangezien Gomez een echte kampioen is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.