Montella verheugd over rentree multi-functionele Gomez

Mario Gomez nadert zijn rentree bij Fiorentina en dat stemt trainer Vincenzo Montella tevreden. De 28-jarige spits moet samen met Giuseppe Rossi een gevreesd aanvalsduo vormen, maar volgens zijn coach kan de Duitser ook als verdediger uit de voeten.

Montella verheugd over rentree multi-functionele Gomez

'Gomez is een speler van wereldklasse', aldus Montella tegenover La Repubblica. 'Tijdens het bezoek aan Genoa begin september stonden we kort voor tijd met 4-2 voor, maar hadden we het achterin erg moeilijk. Mario liet zich terugzakken en hielp de defensie. Ik wist al dat het een geweldige aanvaller was, maar op dat moment wist ik dat het een geweldige speler was.'

Op zondag 15 september liep Gomez een knieblessure op tijdens het thuisduel met Cagliari (1-1) en ruim twee maanden later staat hij voor zijn rentree. Montella zal hem dan overigens gewoon als spits opstellen. Naast Rossi, die een geweldige start van het seizoen kent en na twaalf wedstrijden topscorer van de Serie A is met elf doelpunten.

'Ik heb erover nagedacht en ik denk dat het lastig is om een betere speler dan Rossi te vinden op dit moment', stelt Montella. Maar ook de Colombiaan Juan Cuadrado, wiens eigendomsrechten gedeeld worden met Udinese, is erg belangrijk. 'Ik hoop dat hij bij ons blijft, maar als hij vertrekt krijgen we daar zóveel geld voor dat de club zich daar ook mee kan versterken.'

Cuadrado, die afgelopen dinsdag nog in actie kwam tijdens de vriendschappelijke interland tegen Nederland (0-0), was dit seizoen al vier keer trefzeker namens Fiorentina in dertien duels. Zondag wacht de vleugelaanvaller een saillante middag: Udinese is dan de tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen