Klose op koers voor gooi naar topscorerstitel Ronaldo

Reacties

Alles wijst erop dat Miroslav Klose op tijd fit is voor wat zijn laatste WK moet worden. De 35-jarige centrumspits heeft de groepstraining bij Lazio hervat en maakt na een maand afwezigheid mogelijk aanstaande maandag al zijn rentree in de competitiewedstrijd tegen Hellas Verona.

Klose op koers voor gooi naar topscorerstitel Ronaldo

Bondscoach Joachim Löw zal de ontwikkelingen goedkeurend gadeslaan. Klose was dit seizoen al veelvuldig afwezig door uiteenlopende blessures. Voordat hij begin april een spierscheuring in een hamstring opliep, had hij dit seizoen al verstek moeten laten gaan door een voetoperatie, een schouderblessure en problemen met zijn bekken en zijn rug.

Dat Klose in de laatste drie competitieduels van Lazio nog zijn inbreng kan hebben, is met het oog op het WK goed nieuws voor Die Mannschaft. Mario Gomez, de beoogde concurrent van Klose, worstelt sinds zijn overgang naar Fiorentina al maanden met een knieblessure, waarvan hij momenteel revalideert. Gomez uitte woensdag de hoop dat hij zaterdag tijdens de bekerfinale tegen Napoli voor het eerst sinds 23 maart weer bij de wedstrijdselectie zit.

Ronaldo
Voor Klose zelf betekent zijn naderende rentree dat hij in Brazilië jacht kan maken op de topscorerstitel aller tijden van Ronaldo. De inmiddels gestopte Braziliaanse balvirtuoos onttroonde op het WK 2006 Gerd Müller door zijn productie op mondiale eindronden met drie treffers op te schroeven naar vijftien doelpunten.

Vier jaar later evenaarde Klose het aantal van zijn landgenoot door zijn WK-productie op te voeren van tien naar veertien goals. Over ruim een maand heeft hij dus nog een treffer nodig om Ronaldo te evenaren. En wie weet wat er nog meer in het verschiet ligt voor de man die aan de vooravond van zijn vierde en laatste WK staat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.