Lot Cambuur bijna bezegeld na kelderkraker vol tegenslagen

Reacties

Alleen een enorme eindsprint kan SC Cambuur nog behouden voor de Eredivisie. Een punt in de thuiswedstrijd tegen Willem II (1-1) is voor de Leeuwarders waarschijnlijk niet genoeg om De Graafschap tijdens de twee laatste speelronden van de Eredivisie te achterhalen.

Lot Cambuur bijna bezegeld na kelderkraker vol tegenslagen

Met Cambuur (vier punten) en Willem II (zeven) stonden in Leeuwarden de twee slechtste Eredivisie-ploegen van 2016 op het veld. De nummer achttien en zestien van de ranglijst hadden de punten allebei dan ook hard nodig in de strijd tegen degradatie. De Tilburgers moesten het daarbij stellen zonder meegereisde fans, die protesteerden tegen het aanvangstijdstip. Daar had Cambuur geen last van. Aangemoedigd door het thuispubliek trok de hekkensluiter ten strijde.

Op jacht naar de eerste zege sinds 27 februari koos Cambuur van meet af aan de aanval. Dat had na een kwartier al tot de openingsgoal kunnen leiden, maar Vytas Andriuskevicius schoot naast toen Kostas Lamprou een vrije trap had losgelaten. De Griekse sluitpost liet zich juist van zijn goede kant zien door Kevin van Veen van scoren te houden. Bij de volgende aanval was het toch raak: Jamiro Monteiro, de man die Van Veen op Lamprou had afgestuurd, kopte raak uit een voorzet van Jack Byrne.

Deze rake knal van Jordens Peters betekent dat SC Cambuur moet hopen op een klein wonder.
Deze rake knal van Jordens Peters betekent dat SC Cambuur moet hopen op een klein wonder.

Willem II had daar tot dan toe alleen wat losse flodders tegenovergesteld, maar stond drie minuten na de 1-0 alweer op gelijke hoogte. Aanvoerder Jorden Peters was na een hoekschop onverbiddelijk; het eerste schot tussen de palen van de Tricolores leverde meteen een treffer op. En het zat Cambuur toch al niet mee. Martijn van der Laan (foto), Jergé Hoefdraad en Van Veen moesten voor rust geblesseerd naar de kant. Trainer Marcel Keizer was daarom al na één helft door al zijn wissels heen.

Cambuur liet zich niet uit het veld slaan door de tegenslagen die elkaar in rap tempo opvolgden in de onvervalste kelderkraker. Dat arbiter Kevin Blom tot vier keer toe weigerde een penalty te geven – al dan niet terecht – veranderde daar ook niets aan. Lamprou redde echter uitstekend op een schot van Sander van de Streek, terwijl collega-invaller Xander Houtkoop met zijn uithalen niet zuiver genoeg was. In de extra tijd ging Lamprou nog bijna in de fout bij een schot van Byrne, maar het bleef 1-1.

Na zes nederlagen op rij pakte Willem II een punt op het moment dat de situatie daar het hardst om vroeg. De ploeg van trainer Jurgen Streppel klimt over Excelsior naar de vijftiende plaats op basis van een beter doelsaldo en kan de play-offs nog ontlopen. Hekkensluiter Cambuur hoopt zich juist nog te plaatsen voor die barragewedstrijden, maar weet dat het in de laatste twee duels met PSV en Excelsior erg moeilijk wordt om het gat met De Graafschap (vier punten meer en beter doelsaldo) te dichten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.