Wanhoop slaat toe in kleedkamer 'duiventil' Willem II

Reacties

Bij Willem II vielen afgelopen maandag harde woorden tijdens de nabespreking van het duel met ADO Den Haag van een dag eerder (0-2 verlies). Onder meer over de lusteloosheid die sommige spelers uitstraalden. De kern van de verwijten zit dieper.

Wanhoop slaat toe in kleedkamer 'duiventil' Willem II

Nu de club is afgedaald naar de vijftiende plek, is in de kleedkamer de onrust flink toegenomen. Een aantal spelers dat vorig jaar aan de basis stond van de knappe negende plaats, noemt het kwalijk dat Willem II is verworden tot een duiventil. Daarover hielden ze lang hun mond. Nu degradatie naar de Jupiler League echter serieus op de loer ligt, slaat bij hen de wanhoop toe. Winst in Leeuwarden is donderdagavond (aftrap 18.30 uur) noodzaak om de rust weer enigszins terug te krijgen. En om te voorkomen dat de wankele positie van Streppel verder onder druk komt te staan.

Meer nog dan in het missen van kansen blonken De Tricolores zondag tegen ADO uit in een groot gebrek aan samenhang. Er was amper lijn te ontdekken in het spel van de ploeg. En dat was niet voor het eerst dit seizoen. Veelzeggend is dat Willem II in 2016 slechts eenmaal won. Dit kan niet worden los gezien van de complete chaos waarin het aankoopbeleid van Streppel en de naar FC Groningen vertrokken technisch manager Carlos Aalbers is uitgemond.

De blessures die Bartholomew Ogbeche en Anouar Kali opliepen kort na hun komst in de winterstop kunnen nog als overmacht worden bestempeld. Dit geldt niet voor Rochdi Achenteh, Nick van der Velden, Dico Koppers, Lesly de Sa en Guus Hupperts, die in meer of mindere mate teleurstellen. Eerder kreeg Streppel Richairo Zivkovic (terug naar Ajax) en Ruben Ligeon (FC Utrecht) niet aan het voetballen. Slechts Funso Ojo, Guus Joppen, Lucas Andersen en Erik Falkenburg doen of deden het bij fases aardig.

Willem II verloor zijn laatste zes Eredivisie-duels en heeft een zege op Cambuur nodig om de zestiende plaats, die verplicht tot promotie/degradatie play-offs, te verlaten. Concurrent Excelsior verloor woensdagavond van FC Twente (2-0).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.