Lloris staat stil bij aanslagen: 'De bladzijde omslaan'

Reacties

De wedstrijd Frankrijk – Zweden heeft een extra lading vanwege de plaats van handeling. Les Bleus spelen in het stadion dat de herinneringen aan de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs oproept.

Lloris staat stil bij aanslagen: 'De bladzijde omslaan'

Op die vrijdag werd de wereld opgeschrikt door een golf van aanslagen in Parijs. Ook Stade de France was een doelwit. Bij een poging drie bommen tot ontploffing te brengen tijdens de wedstrijd tegen Duitsland viel één onschuldig slachtoffer. Het bleek het begin van een avond en nacht vol terreur in de Franse hoofdstad, die uiteindelijk 130 mensen het leven kostte.

Na bijna een jaar speelt de Franse ploeg voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden opnieuw in het stadion, waar donkere herinneringen aan kleven. 'Het was een tragische gebeurtenis, maar we moeten altijd vooruit kijken en de bladzijde omslaan, ook al zal deze gebeurtenis ons de rest van ons leven bijblijven', zei keeper Hugo Lloris.

Tijdens Engeland - Frankrijk werd stilgestaan bij aanslagen enkele dagen ervoor in Parijs.
Tijdens Engeland - Frankrijk werd stilgestaan bij aanslagen enkele dagen ervoor in Parijs.

De oefenwedstrijd tegen Duitsland werd ondanks alle tragische ontwikkelingen in Parijs uitgespeeld. Enkele dagen later volgde de emotionele interland tegen Engeland. 'Niemand kan vergeten wat die nacht is gebeurd, na de wedstrijd en de dagen die erop volgden', zei bondscoach Didier Deschamps. 'Het waren dagen vol emotie. Het zal in negatief opzicht de geschiedenis ingaan.'

Met een minuut stilte zal vrijdagavond tijdens Frankrijk - Zweden worden stilgestaan bij de slachtoffers van de terroristische aanslagen van bijna een jaar geleden. Ook de Franse president François Hollande zal aanwezig zijn bij het WK-kwalificatieduel. De staatsman was een jaar geleden ook toeschouwer in Stade de France.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.