Engeland klopt Frankrijk na prachtig eerbetoon

Reacties

Het verwerkingsproces van de Franse selectie na de aanslagen in Parijs heeft op Wembley een waardig vervolg gekregen met een interland vol symboliek. Engeland mag zich door een 2-0 zege de winnaar noemen van het memorabele duel, dat gevoelsmatig geen verliezer kende.

Engeland klopt Frankrijk na prachtig eerbetoon

De haren op de armen van de toeschouwers zullen recht overeind hebben gestaan bij het zingen van La Marseillaise, het Franse volkslied. Het massale gezang werd even later gevolgd door een minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslagen in Parijs van afgelopen vrijdag, toen Frankrijk in het Stade de France tegen Duitsland speelde.

De steun van Engelse zijde zal onder meer Antoine Griezmann en Lassana Diarra goed hebben gedaan. Laatstgenoemde verloor een nicht bij de gruweldaden in het Bataclan-theater, terwijl een zus van Griezmann ternauwernood wist te ontsnappen aan de terroristen. Het duo zat tegen Engeland op de bank. Hoewel de symboliek van de ontmoeting het sportieve aspect van de interland overschaduwde, maakten de spelers er een volwaardige wedstrijd van.

De negentienjarige Dele Alli leek vastberaden indruk te maken in zijn eerste basisoptreden voor The Three Lions en deed dat vlak voor rust op bijzonder fraaie wijze. Tottenham Hotspur-teamgenoot Hugo Lloris kon als doelman van Frankrijk niet voorkomen dat Alli met een kiezelhard schot in de kruising de score opende.

De doelpuntenmaker kreeg op het Engelse middenveld gezelschap van clubgenoot Eric Dier, die eveneens voor het eerst in de basis stond bij de ploeg van bondscoach Roy Hodgson. De keuzeheer keek tevreden toe toen Wayne Rooney kort na rust de marge verdubbelde. De topscorer aller tijden van de Engelse ploeg deed dat door op aangeven van Raheem Sterling de bal in het doel te volleren.

Het publiek in het stadion in Londen vertolkte vervolgens een hoofdrol door invallers Diarra en Griezmann met een hartverwarmend applaus welkom te heten binnen de lijnen. De invalbeurten hadden geen invloed meer op de uitslag, die eerder door Rooney al beslist was.

De wedstrijd tegen Engeland zal voor Lassana Diarra en Antoine Griezmann onvergetelijk zijn.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.