Hoogste Franse profdivisies voetballen door

Reacties

De competitieduels in de twee hoogste profdivisies van Frankrijk worden niet geschrapt na de aanslagen van afgelopen vrijdag in Parijs. Dat maakte Thierry Braillard, de Franse minister van Sport, dinsdag bekend.

Hoogste Franse profdivisies voetballen door

Een dergelijke maatregel was afgelopen weekend wel van toepassing. Toen werden alle sportactiviteiten in Parijs geschrapt. Er stond afgelopen weekend door het interlandvoetbal geen competitievoetbal op het programma.

Het Franse nationale elftal koos er al eerder voor om de vriendschappelijke interland tegen Engeland gewoon doorgang te laten vinden. Beide landen staan dinsdagavond op Wembley tegenover elkaar, vier dagen na de schietpartijen en bomaanslagen in de metropool.

Rondom het Stade de France, waar Les Bleus het vrijdagavond opnamen tegen regerend wereldkampioen Duitsland (2-0 winst), werden meerdere explosieven tot ontploffing gebracht. Dat stadion blijft wel leeg, evenals het Parc des Princes. Het andere voetbalstadion in Parijs, waar Paris Saint-Germain zijn thuiswedstrijden afwerkt, blijft komend weekend onbezocht omdat PSG op bezoek gaat bij Lorient.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.