Franse selectie reist als collectief af naar Wembley

Reacties

De Franse internationals hebben geen gebruik gemaakt van de gelegenheid die door bondscoach Didier Deschamps geboden is om niet af te reizen naar Engeland. Lassana Diarra en Antoine Griezmann, die beiden direct getroffen werden door de tragedie in Parijs, wilden bij het elftal blijven.

Franse selectie reist als collectief af naar Wembley

Asta Diakite, een nicht van Diarra, was een van de 129 slachtoffers van de aanslagen in de Franse hoofdstad. De zus van Griezmann ontsnapte vrijdagnacht uit het Bataclan-theater, waar 89 personen omkwamen. Diarra en Griezmann stonden bovendien op het veld bij de oefeninterland tegen Frankrijk toen rondom het Stade de France zelfmoordaanslagen gepleegd werden.

Toch besloot het duo, net als de rest van de Franse selectie, af te reizen naar Engeland, waar dinsdag op Wembley een oefeninterland gespeeld wordt. 'Alle spelers komen', zegt een woordvoerder van de Franse bond tegen The Guardian. Maandag houdt keuzeheer Deschamps een persconferentie, waarbij ook een nog nader te bepalen international aanwezig zal zijn.

Tijdens het oefenduel zal op de schermen in en rondom het stadion het Franse motto 'Liberté, Egalité, Fraternité' te lezen zijn. Wat vrijheid, gelijkheid en broederschap betekent. Om het voor de Engelse fans mogelijk te maken om mee te zingen, zal de tekst van het Franse volkslied voor de wedstrijd getoond worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.