Liverpool stelt opnieuw teleur, Fulham knokt zich terug

Birmingham City hield Liverpool voor de tweede keer dit seizoen van een overwinning af. Ook Fulham leek tegen puntenverlies aan te lopen, maar vocht zich na rust sterk terug.

Birmingham City-Liverpool 1-1Net als in het thuisduel met Birmingham City kwam Liverpool ook op St Andrew's niet tot winst. De ploeg van manager Rafa Benítez, die Dirk Kuijt liet starten en Ryan Babel in de 71ste minuut liet invallen, bleef steken op een gelijkspel en dat was niet onverdiend. Steven Gerrard opende kort na rust nog wel de score namens de bezoekers door een van afstand de verre hoek te vinden, maar nog geen tien minuten later trok Liam Ridgewell de stand gelijk.

De mee opgekomen linksback ontsnapte aan de Liverpool-defensie en werkte bij de tweede paal volledig vrijstaand een voorzet van James McFadden binnen. In de 69ste minuut stond de achterhoede van Liverpool opnieuw te slapen toen Ridgewell opnieuw mee opkwam en dit keer de volledig vrijgelaten Lee Bowyer vond, maar de middenvelder schoot naast. David Ngog - die Fernando Torres was komen vervangen - kreeg nog een goede kans op de 1-2, maar schoot de bal in het zijnet.

Fulham-Wigan Athletic 2-1In Londen vocht Fulham zich goed terug van een 1-0 achterstand bij rust. Jason Scotland had in de 34ste minuut de score geopend op aangeven van Marcelo Moreno, maar in de tweede helft kwam The Cottagers knap terug. Stefano Okaka schoot in de 47ste minuut de 1-1 binnen uit een voorzet van Zoltan Gera, terwijl elf minuten later Brede Hangeland uit een hoekschop van Damien Duff voor de 2-1 zorgde. In de resterende speeltijd lukte het Wigan, waar Mario Melchiot de volledige wedstrijd meespeelde, niet meer om de stand gelijk te trekken.

Liverpool raakt door het puntenverlies in Birmingham de aansluiting met Manchester City en Tottenham Hotspur kwijt en lijkt zich niet te plaatsen voor de voorronde van de Champions League. The Reds hebben 55 punten uit 33 wedstrijden, terwijl Man City en Tottenham respectievelijk 59 en 58 punten hebben uit 32 duels.