Chelsea verslaat Man Utd en is de nieuwe lijstaanvoerder

Met nog vijf wedstrijden voor de boeg is Chelsea de nieuwe koploper van de Premier League. De club uit Londen won met 2-1 bij Manchester United en passeerde die ploeg op de ranglijst.

In de twintigste minuut kwamen de bezoekers al op voorsprong. Na goed doorzetten van Florent Malouda aan de linkerkant kwam de bal voor en Joe Cole werkte deze met de hak achter doelman Edwin van der Sar. De voorsprong was terecht, aangezien Man Utd in de eerste helft helemaal niet gevaarlijk werd. Het was Chelsea dat de wedstrijd op Old Trafford eenvoudig wist te controleren.

In de 79ste minuut leek invaller Didier Drogba de wedstrijd te beslissen toen hij - in buitenspelpositie - werd aangespeeld door Salomon Kalou en met een hard schot de 0-2 op het bord zette. Maar twee minuten later viel er aan de andere kant ook een discutabel doelpunt. Federico Macheda bracht de spanning terug, maar de voorzet van Nani belandde via zijn hand achter Petr Cech.

Bij het ingaan van de blessuretijd kreeg Man Utd nog een uitstekende kans op de gelijkmaker. Op aangeven van Gary Neville volleerde Berbatov, maar de bal was een makkelijke prooi voor Cech. Het bleef bij 1-2, waardoor Chelsea met 74 uit 33 wedstrijden weer koploper is. Man Utd heeft twee punten minder. Arsenal volgt op zes punten afstand, maar speelde een duel minder.