Bendtner kopt Arsenal naar winst, Bent velt Tottenham

Arsenal maakte geen fout in het thuisduel met Wolverhampton Wanderers. Toch kwam de ploeg moeizaam tot winst. Tottenham Hotspur verloor door Darren Bent van Sunderland.

Arsenal-Wolverhampton Wanderers 1-0Arsenal blijft in het spoor van Chelsea en Manchester United, maar de zege op Wolverhampton kwam niet eenvoudig tot stand. De ploeg van manager Arsène Wenger was in eigen huis veel beter dan de bezoekers, maar The Gunners hadden veel moeite de score te openen. De club miste Andrey Arshavin, Cesc Fabregas en Robin van Persie en was dan ook gehandicapt in aanvallend opzicht.

In de 66ste minuut werd Wolverhampton-speler Karl Henry van het veld gestuurd, waardoor de druk van Arsenal nog meer toenam. Maar pas in de vierde minuut van de blessuretijd lukte het de thuisclub te scoren. Uit een voorzet van Bacary Sagna kopte Nicklas Bendtner de 1-0 tegen de touwen, waardoor de ploeg van Wenger drie punten overhield aan de wedstrijd.

Sunderland-Tottenham Hotspur 3-1De thuiszege van Sunderland op Tottenham Hotspur was ook vooral de overwinning van Darren Bent op The Spurs. De spits moest afgelopen zomer vertrekken uit Londen, maar bewees bij Sunderland het Premier League-niveau wel degelijk aan te kunnen. Binnen het half uur zette hij de thuisclub met twee treffers op een 2-0 voorsprong, maar verzuimde daarna de wedstrijd definitief te beslissen.

In de 41ste en 62ste minuut miste Bent een strafschop, waardoor hij op 22 doelpunten bleef staan en Tottenham in de 72ste minuut kon terugkomen in de wedstrijd. Peter Crouch kopte een voorzet van Luka Modric binnen, maar daar bleef het bij. Boudewijn Zenden mocht nog invallen en hij maakte er in de 86ste minuut 3-1 van op aangeven van Jordan Henderson.

Arsenal komt door de overwinning op 71 punten uit 33 wedstrijden, drie minder dan koploper Chelsea. Tottenham blijft vierde, maar de voorsprong op Manchester City blijft twee punten.