Man City scoort zes keer binnen een uur tegen Burnley

Manchester City heeft optimaal geprofiteerd van de nederlaag van Tottenham Hotspur. Al na zeven minuten was de wedstrijd beslist, toen The Citizens al drie keer gescoord hadden. De bezoekers gaven een uur lang gas en wonnen met 6-1.

Emmanuel Adebayor opende in de vierde minuut de score en een minuut later maakte Craig Bellamy er 0-2 van. Weer twee minuten daarna scoorden de bezoekers voor de derde keer. Dit keer was Carlos Tévez de doelpuntenmaker.

Nog voor rust waren Patrick Vieira en Adebayor trefzeker namens Manchester City, dat op weg leek naar een monsterscore. Maar na de 0-6 in de 59ste minuut van Vincent Kompany ging de storm liggen en mocht Steven Fletcher de eer redden namens Burnley.

Door de ruime overwinning is Manhester City de nieuwe nummer vier in Engeland. De club van manager Roberto Mancini heeft nu 59 punten uit 32 wedstrijden, één meer dan Tottenham Hotspur.