Liverpool en Everton spelen derby niet op halve kracht

Reacties

Jürgen Klopp staat woensdag (21.00 uur) voor het eerst langs de lijn bij de Merseyside-derby tussen Liverpool en Everton. Als The Reds winnen, doen ze ook goede zaken in de strijd om de Engelse Europa League-plaatsen.

Liverpool en Everton spelen derby niet op halve kracht

'Voetbal is het mooiste als het gespeeld wordt met emotie, passie en agressiviteit', zei de Liverpool-manager op zijn persconferentie. 'Het is een speciale wedstrijd en dat brengt verwachtingen met zich mee. Maar omgaan met emoties en druk is een van de grote uitdagingen in het topvoetbal', aldus Klopp. 'Agressiviteit is goed, maar alleen als het bedoeld is om jezelf pijn te doen, niet om anderen pijn te doen', vond de trainer. 'Een rode kaart kan een keer gebeuren, maar je moet geen kaarten pakken om het publiek te laten zien dat je de man bent.'

Waar Liverpool zijn laatste drie duels won, staat Everton er een stuk minder goed voor. 'Zij hebben het momentum', zei manager Roberto Martínez daarover. De Spanjaard wist al zes competitieduels op rij niet te winnen met The Toffees en is zijn krediet bij veel van de supporters kwijtgeraakt. Een zege op aartsrivaal Liverpool zou de gemoederen bij Everton behoorlijk kunnen doen bedaren. 'De derby is meer dan een wedstrijd. Het is een kans om onze fans trots te maken', meende Martínez.

De supporters van Everton pleiten voor het ontslag van manager Roberto Martínez tijdens het duel met Watford op 9 april (1-1).
De supporters van Everton pleiten voor het ontslag van manager Roberto Martínez tijdens het duel met Watford op 9 april (1-1).

Everton speelt met nog vijf wedstrijden te gaan nergens meer voor in competitieverband, maar dat is bij Liverpool niet het geval. De ploeg van Klopp staat momenteel gedeeld zevende met Southampton, maar The Reds hebben wel twee duels minder gespeeld. Bij een zege op Everton komt de ploeg zelfs op twee punten van nummer vijf Manchester United. Die positie geeft in Engeland recht op rechtstreekse plaatsing voor de Europa League volgend seizoen.

De focus van Klopp ligt echter meer op de huidige editie, waarin Liverpool in de halve finale tegenover Villarreal staat. Als de club de Europa League wint, is ze automatisch geplaatst voor de Champions League volgend seizoen. Klopp is echter niet van plan veel te rouleren in aanloop naar het duel met de Spanjaarden op 28 april. 'Ik ga geen spelers rust geven tegen Everton, maar we moeten wel kijken welke opstelling ons op dit moment de hoogste winstkans geeft', aldus de Duitser.

Everton hinkt eveneens op twee gedachten. De club richt zich vooral op de clash in het toernooi om de FA Cup tegen Manchester United, waartegen zaterdag op Wembley een finaleplaats te verdienen is in het meest prestigieuze bekertoernooi ter wereld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.