Trotse Klopp: 'Mensen dachten dat we 4-0 zouden verliezen'

Reacties

Jürgen Klopp heeft genoten van zijn terugkeer bij Borussia Dortmund. De manager van Liverpool baalt wel dat zijn ploeg Dortmund niet meer pijn heeft gedaan in de kwartfinale van de Europa League (1-1).

Trotse Klopp: 'Mensen dachten dat we 4-0 zouden verliezen'

'Ik ben er vrij zeker van dat veel mensen dachten dat we met 2, 3 of 4-0 zouden verliezen, maar op sommige momenten hadden we Dortmund bij de lurven', blikt Klopp terug tegenover de BBC. In de 36ste minuut kwam Liverpool op voorsprong door een doelpunt van Divock Origi. 'In de fase rondom onze goal waren we briljant', glundert Klopp, die de voorkeur gaf aan de Belg boven Daniel Sturridge. 'Divock is gemaakt voor dit soort wedstrijden. Hij kan ruimte creëren en de balvasthouden', verklaart de trainer zijn keuze.

'We zijn niet zo ver als Dortmund en we kunnen op dit moment niet spelen zoals zij dat doen, maar we kunnen wel scoren en verdedigen en dus winnen', filosofeert de Duitser, die warm ontvangen werd door de supporters van de club waar hij van 2008 tot 2015 de hoofdtrainer was. 'Het was mooi. Vooraf werd er veel over gesproken, maar toen ik het veld op kwam was er een respectvol applaus en dat was fijn. Zo hoort het.'

Liverpool kreeg vooral via Origi een aantal mogelijkheden om een tweede doelpunt te maken, maar dat gebeurde niet. 'Dit was een grote wedstrijd', aldus de doelpuntenmaker. 'Iedereen probeerde me te helpen, dus ik ben blij dat ik gescoord heb. Dit optreden is een enorme boost voor ons, het is veelbelovend voor de return', blikt de spits vooruit op het treffen op Anfield volgende week.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.