Publiek grote winnaar bij terugkeer Klopp in Dortmund

Reacties

Jürgen Klopp heeft zijn terugkeer in Dortmund niet kunnen opluisteren met een zege, al kreeg Liverpool wel de kansen in een attractieve Europa League-wedstrijd (1-1).

Publiek grote winnaar bij terugkeer Klopp in Dortmund

Onder andere twee Duitse titels, een DFB-Pokal en de Champions League-finale waren hoogtepunten voor Klopp in zijn zeven seizoenen in Dortmund. In het Signal Iduna Park werd voorafgaand aan de wedstrijd uiteraard uitgebreid stilgestaan bij de terugkeer van de voormalige succescoach van de club. Die Gelbe Wand, de tribune van de harde kern, verdween voor even achter een immens kunstwerk voor Klopp, die voor het oog van zijn oude bekenden gewoon vrijuit klapte en juichte voor Liverpool. Want ook vrienden verslaan hoort bij het spelletje, benadrukte hij daags voor de wedstrijd.

En kansen zouden er komen voor Liverpool, voorspelde Klopp al. En juichen deed hij ook gewoon, toen Divock Origi via het been van Lukasz Piszczek de 0-1 in de hoek schoof. De Belg kreeg in de aanval de voorkeur boven Daniel Sturridge, maar betaalde het vertrouwen van zijn trainer niet uit met een tweede treffer. Ver in de extra tijd van de eerste helft dook hij bij een snelle uitbraak vrij op voor Roman Weidenfeller, maar maakte hij het zichzelf moeilijk door de bal eerst goed voor zijn rechter te willen leggen.

De 0-2 zou wat te veel van het goede geweest zijn voor Liverpool, want Dortmund kreeg de betere kansen op eigen veld waar het slechts één van de laatste 22 wedstrijden verloor. De grootste was in de eerste helft voor Henrikh Mkhitaryan, die vrij kon inschieten na goed terugleggen van Marcel Schmelzer. Uiteindelijk kregen de Duitsers de gelijkmaker in de schoot geworpen, toen niemand Mats Hummels dekte bij een perfect aangesneden voorzet van Mkhitaryan (1-1).

Jürgen Klopp viert de 0-1 van Liverpool even uitbundig als altijd. Zelfs tegen zijn oude vrienden van Dortmund dus.
Jürgen Klopp viert de 0-1 van Liverpool even uitbundig als altijd. Zelfs tegen zijn oude vrienden van Dortmund dus.

Beide keepers ontpopten zich tijdens het spectaculaire voetbalgevecht tot de uitblinkers, wat vooral in het geval van Weidenfeller saillant te noemen was. De routinier (35) werd vorig seizoen door Klopp als boegbeeld gepasseerd, waarna er een einde kwam aan de bijna onaantastbare status die hij in het Ruhrgebied had opgebouwd. De wereldkampioen van 2014 redde nu echter weer als in zijn beste dagen op inzetten van Philippe Coutinho, die tot twee keer toe een grote schietkans kreeg.

Klopp kreeg zijn eigen bouwwerk Dortmund met zijn nieuwe project Liverpool echter niet op de knieën. Het smijten met krachten kwam het spelpeil in de slotfase van het duel niet ten goede, waardoor de Engelsen hun bedenkelijke status op Duitse bodem - slechts twee overwinningen in de laatste achttien duels - niet meer konden opkrikken. Het favoriete Dortmund krijgt volgende week op Anfield nog een zware dobber aan de strijdlustige Engelsen, waarbij een slimmigheidje van Klopp misschien net de doorslag kan geven in deze titanenstrijd om de laatste vier te bereiken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.