Martínez neemt zorgen om 'perfecte' Lukaku weg

Reacties

Een dag na Liverpool zette ook Everton dankzij 'perfecte spits' Romelu Lukaku een eerste stap naar de League Cup-finale. Maar van een Merseyside-derby op Wembley wil manager Roberto Martínez nog niets weten.

Martínez neemt zorgen om 'perfecte' Lukaku weg

Everton versloeg woensdag Manchester City in de heenwedstrijd met 2-1. Romelu Lukaku maakte met zijn twaalfde treffer in twaalf wedstrijden het verschil in de 78ste minuut. Maar de Belgische topschutter zorgde in de halve finale ook voor zorgen door in de slotfase hinkend het veld op Goodison Park te verlaten.

Martínez nam de grootste vrees weg. 'Romelu kreeg een tik tegen zijn enkel. We gaan hem onderzoeken. Ik weet niet of hij komend weekend inzetbaar is, maar het ziet er niet al te ernstig uit.'

Lukaku wordt in verband gebracht met een wintertransfer. Martínez kan de interesse begrijpen. 'Zijn statistieken maken elke toenadering terecht. Voor ons is hij altijd de perfecte spits geweest voor onze club', aldus de Spanjaard, die de Belgische spits niet wil laten gaan.

Voor Martínez is het te vroeg om al te dromen over een Merseyside-derby als finale op Wembley. Rivaal Liverpool heeft na de 1-0 zege bij Stoke City immers ook zicht op de eindstrijd om de League Cup. 'Dat zou dom zijn. We wilden de eerste wedstrijd winnen en hebben dat gedaan. We komen City nog tegen in de Premier League en dan de return. We moeten niet verder dan dat kijken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.