Liverpool accepteert miljoenenbod West Ham op Carroll

Het ziet ernaar uit dat West Ham United spits Andy Carroll (24) op permanente basis van Liverpool gaat overnemen. Carroll speelt nu al als huurling voor de club uit Oost-Londen. Een bod van vijftien miljoen pond (17,5 miljoen euro) moet daar verandering in brengen.

Liverpool accepteert miljoenenbod West Ham op Carroll

Volgens verschillende Britse media, zoals BBC en The Guardian, heeft Liverpool het bod inmiddels geaccepteerd. Carroll zelf moet nog beslissen of hij kiest voor een definitieve overstap naar West Ham, waarvoor hij dit seizoen zeven keer scoorde.

Carroll maakte ondanks een knieblessure met name tijdens de tweede seizoenhelft indruk in de ploeg van manager Sam Allardyce, die de komende jaren een elftal rondom de 1,91 meter lange stormram wil bouwen.

Kwaliteit'Als we Andy Carroll kunnen behouden, zou dat voor ons een geweldige opsteker zijn. Hij kan immers alleen nog maar beter en beter worden. We kunnen dan gaan bouwen aan een elftal voor volgend seizoen, dat meer kwaliteit moet herbergen dan dit jaar het geval was', liet Allardyce al weten.

Opmerkelijk is wel dat de marktwaarde van Carroll (foto) in een tijdsbestek van tweeënhalf jaar meer dan halveerde. Liverpool betaalde in de winter van 2011 nog 35 miljoen pond (41 miljoen euro) aan Newcastle United, maar is nu bereid de spits, die zich dinsdag wel geblesseerd afmeldde bij de Engelse bondscoach Roy Hodgson, voor twintig miljoen minder van de hand te doen.

Dat komt met name omdat de begin dit seizoen aangestelde manager Brendan Rodgers niet gecharmeerd is van de speelstijl van de geblokte en soms houterig ogende spits. Naar verluidt wil Rodgers de transfersom die Liverpool voor Carroll krijgt gebruiken om de defensie te versterken. Kolo Touré (Manchester City) en Kyriakos Papadopoulos (Schalke 04) zijn de meest voorname doelwitten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen