Definitieve komst Carroll naar West Ham onmogelijk

Vanwege de nieuwe financial fair play-regels lijkt het er op dat West Ham United Andy Carroll na dit seizoen niet definitief overneemt van Liverpool. Zowel de aanvaller als manager Sam Allardyce ziet het graag anders.

Definitieve komst Carroll naar West Ham onmogelijk

Carroll komt op huurbasis uit voor The Hammers en was dit seizoen zes keer trefzeker in de Premier League. 'Als de nieuwe regels worden ingevoerd, is de hele deal van de baan', vertelt Allardyce aan Engelse media.

'Dan kunnen we hem ons niet veroorloven, ook al zou ik het graag willen. Zelfs de voorzitter lukt het dan niet meer om Carroll te behouden voor West Ham', aldus de trainer. Ook de spits zelf liet afgelopen weekend weten graag bij West Ham te willen blijven.

Volgens de nieuwe reglementen mag een team niet meer dan 105 miljoen pond verlies draaien over de eerstvolgende drie seizoenen. Ook de salarissen moeten naar beneden. Krijgt een club dit niet voor elkaar, dan kan een puntenvermindering het gevolg zijn.

Met zes competitiedoelpunten is Carroll in achttien wedstrijden even vaak trefzeker geweest als in zijn anderhalf jaar bij Liverpool. De overname van Newcastle United (veertig miljoen) wordt gezien als een van de grootste miskopen van The Reds.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen