'Mijn kleinzoon heeft meer coördinatie dan Andy Carroll'

Volgens voormalig Pools-international Zbigniew Boniek is zijn achtjarige kleinzoon Mateo behendiger dan Engeland-spits Andy Carroll. De 23-jarige Carroll is door bondscoach Roy Hodgson opgenomen in de selectie van Engeland voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Polen.

'Mijn kleinzoon heeft meer coördinatie dan Andy Carroll'

De spits van West Ham United zal naar alle waarschijnlijkheid niet in de basis starten. Mocht dat wel het geval zijn is dat volgens Boniek geen probleem.

'Mijn kleinzoon Mateo beweegt beter op het veld dan Carroll. Hij heeft ook een betere coördinatie mede door zijn golf- en tennistalent', zegt de 56-jarige Boniek, die in de jaren tachtig van de vorige eeuw excelleerde bij met name het Italiaanse Juventus.

Ondertussen heeft Polen-bondscoach Waldemar Fornalik kenbaar gemaakt niet voor een punt te gaan tegen Engeland: 'Een wijs man vertelde mij ooit dat wanneer je voor een gelijkspel speelt, je de wedstrijd gaat verliezen.'

Engeland is koploper in Groep H met zeven punten uit drie wedstrijden. Polen heeft, net als Montenegro, evenveel verliespunten met vier punten uit twee wedstrijden. Engeland moet dinsdagavond zijn koppositie verdedigen in de strijd om een ticket naar het WK 2014 in Brazilië. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's