Spijt bij Rodgers na verhuur van Carroll aan West Ham

Liverpool-manager Brendan Rodgers heeft nu al spijt dat Andy Carroll is verhuurd aan West Ham United. Tot zijn onvrede zag Rodgers geen vervanger komen voor de vorig seizoen nog voor veertig miljoen euro van Newcastle United gekochte spits.

Spijt bij Rodgers na verhuur van Carroll aan West Ham

Liverpool ging donderdag akkoord met de eenjarige huurovereenkomst van Carroll bij The Hammers, maar zag vrijdag vlak voor het sluiten van de transfermarkt de komst van enkele spelers afketsen. Zo verruilde Clint Demspey Fulham voor Tottenham Hotspur, terwijl ook Liverpool in de markt was, en bleef Daniel Sturridge bij Chelsea.

'Ik vond dat we versterkingen nodig hebben. Dat is de realiteit. Maar die optie is nu voorbij, de transfermarkt is gesloten. We zullen ons moeten concentreren op de spelers die we hebben', vertelde Rodgers na de 2-0 nederlaag van zondag tegen Arsenal.

Voor Carroll verliep het weekend niet veel succesvoller. Hij maakte weliswaar zijn debuut voor West Ham (foto onder) in de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen het Fulham van trainer Martin Jol, maar viel na 68 minuten uit met een hamstringblessure. De international mist zodoende de WK-kwalificatiewedstrijden van Engeland tegen Moldavië en Oekraïne. De selectie waar Rodgers vooralsnog mee moet werken, herbergt slechts twee echte spitsen van formaat. Alleen Fabio Borini en Luis Suarez kunnen uit de voeten in de punt van de aanval. Beide spelers worden echter ook regelmatig als vleugelspits gebruikt.

De clubloze Michael Owen wordt nu nadrukkelijk in verband gebracht met een terugkeer naar Liverpool, waar hij in 1997 op zeventienjarige leeftijd zijn debuut als prof maakte en in officiële wedstrijden in totaal 158 keer trefzeker was. De afgelopen drie seizoenen kwam Owen uit voor Manchester United, waar hij echter weinig speelde. Zijn contract werd deze zomer daarom niet verlengd.

Rodgers zou de 32-jarige spits verwelkomen. 'Daar zeg ik geen nee tegen. Elke speler die de ploeg kan versterken, zal ik serieus overwegen.' Ondanks het ongelukkige transferbeleid heeft Rodgers geen spijt van zijn komst naar Liverpool afgelopen zomer. 'Wat er ook gebeurt, ik zou het voor geen goud willen missen. Ik ben trots om manager te zijn van deze club.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's