Live - Transferdagboek: Salah, Kovacic en Cleverley

Reacties

De slotdag van de transferdeadline is in de meeste landen, enkele uitzonderingen daargelaten, aangebroken. Het zijn deze maandag daarom ook de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt de stand van zaken LIVE bij. Zie voor afgeronde transfers de overige berichtgeving.

Live - Transferdagboek: Salah, Kovacic en Cleverley

23.02 uur: Cleverley blijft
Louis van Gaal houdt bij Manchester United de beschikking over Tom Cleverley. Zijn mogelijke verhuur aan Everton is volgens Engelse media definitief van de baan. Het is nog steeds wachten op de officiële bevestiging van de komst van Radamel Falcao naar United.

22.52 uur: Barcelona vangt bot
Laat op de avond heeft Barcelona volgens Spaanse media nog een poging gewaagd Mateo Kovacic los te weken bij Internazionale. De Milanese club gaf de Catalanen echter een resoluut nee te horen. Inter zou op zijn beurt de door Chelsea aangeboden Mohamed Salah hebben afgewezen.

22.48 uur: Romero zegt nee
Sergio Romero leek op weg naar Manchester United, maar volgens Italiaanse media heeft de doelman van Sampdoria het contractvoorstel van de Engelse club geweigerd.

20.57 uur: Guarín naar Real Madrid?
Na de komst van Javier Hernández leek Real Madrid klaar op de transfermarkt, maar ter elfder ure wil De Koninklijke alsnog een keer toeslaan op de transfermarkt. Real wil Fredy Guarín op huurbasis overnemen van Internazionale, meldt Sky Italia. Een alternatief voor de Colombiaan is naar verluidt Marco Verratti van Paris Saint-Germain.

20.46 uur: Sandro wisselt van Londense club
Als zijn medische keuring zonder problemen verloopt, verhuist Sandro van Tottenham Hotspur naar Queens Park Rangers. Naast de middenvelder uit Brazilië hoopt QPR ook nog steeds op Fabio Borini, de spits van Liverpool.

20.29 uur: luxepositie Guidetti
Welke club kiest John Guidetti uit? Eerder vandaag maakten we al melding van de interesse van Fiorentina, Palermo en Olympiakos Piraeus. Nu heeft ook Celtic, werkgever van Virgil van Dijk en Derk Boerrigter, zich in het strijdgewoel gemengd om de spits van Manchester City.

20.19 uur: De Vrij bijna concurrent armer
Stefan de Vrij ziet de concurrentie bij Lazio afnemen. Een van zijn belangrijktse rivalen, de Fransman Mickaël Ciani, is namelijk op weg naar West Ham United. Daarmee is de Nederlander, die zondag tegen AC Milan zo'n ongelukkig debuut kende, waarschijnlijk nog wel even van een basisplaats gegarandeerd.

20.15 uur: Defoe op weg terug
Na een half jaar bij Toronto FC smacht Jermain Defoe terug naar de Premier League. Queens Park Rangers was zijn verwachte bestemming, maar het eveneens gepromoveerde Leicester City heeft inmiddels betere papieren voor de goaltjesdief.

19.48 uur: Valencia wil Negredo
Een update van de perikelen in Mestalla. De komst van Fredy Guarín van Internazionale lijkt van de baan, maar Valencia gaat desalniettemin een grote naam aantrekken. Volgens AS betreft het Álvaro Negredo van Manchester City. De spits zou voor een jaar worden gehuurd.

19.34 uur: Bony naar Frankrijk?
Vanwege het aanstaande vertrek van Radamel Falcao naar Manchester United heeft AS Monaco een nieuwe spits nodig. Voor die rol is Wilfried Bony van Swansea City de belangrijkste kandidaat, aldus Franse media. De ex-speler van Vitesse zou echter niet bijzonder veel belangstelling hebben voor een overstap naar de Ligue 1.

19.25 uur: Welbeck vult vacature bij Arsenal in
De transfer van Danny Welbeck naar Arsenal is praktisch rond. De spits van Manchester United wordt momenteel medisch gekeurd in Noord-Londen, meldt Sky Sports.

18.56 uur: Falcao-mania in Manchester
De gekte rond Radamel Falcao in Manchester is reusachtig. Volgens Engelse media is het een drukte van jewelste op het vliegveld van de Engelste stad. Fans, journalisten en fotografen verdringen zich om een glimp van de zojuist gearriveerde supervedette op te vangen. Ook zijn er ontwikkelingen rondom Danny Welbeck. De reservespits van Manchester United zou gespot zijn op het trainingscomplex van Arsenal. Door de naderende komst van Falcao naar zijn werkgever wil hij hoe dan ook weg.

18.48 uur: Clubs in de rij voor Nastasic
Het heeft er alle schijn van dat Matija Nastasic gaat vertrekken bij Manchester City. Arsenal, Tottenham Hotspur, Newcastle United en Olympique Marseille zien de Servische mandekker van Manchester City graag komen. City is bereid mee te werken aan zijn vertrek, tegen een vergoeding van vijftien miljoen euro.

18.39 uur: Arsenal vangt bot in Dortmund
Marco Reus vertrekt niet naar Arsenal. Volgens AS heeft Borussia Dortmund het Londense megabod van 45 miljoen euro geweigerd. Lukt het The Gunners om nog voor het sluiten van de markt een offensieve aanwinst te strikken? We blijven het volgen!

18.15 uur: Van Gaal gaat weer voor Romero
Louis van Gaal weet van geen ophouden. Naast Radamel Falcao en Martin Ødegaard hoopt hij de komende uren ook nog een nieuwe doelman te strikken in de persoon van Sergio Romero, die bij Sampdoria op een dood spoor zit.

17.55 uur: Guidetti hoopvol
Krijgt John Guidetti nog een nieuwe club, of wacht hem weer een jaar in de marge bij Manchester City? De ex-Feyenoorder zal zijn telefoon de komende uren scherp in de gaten houden, want volgens de BBC zijn Fiorentina, Palermo en Olympiakos Pireaus voor hem in de markt.

17.20 uur: toch transfer voor Cech?
Petr Cech is door de terugkeer van Thibaut Courtois bij Chelsea het kind van de rekening. Het leek erop alsof hij zich dit seizoen zou moeten schikken in een reserverol, maar hij maakt wellicht alsnog een transfer. 'Als er een goed voorstel binnenkomt, sluit ik niets uit', aldus de Tsjech. 'Ik had niet verwacht dat ik er ooit nog over zou moeten nadenken om bij Chelsea te vertrekken, maar de situatie is nou eenmaal zo als hij is.'

17.12 uur: PSV ziet af van Marquet
François Marquet komt toch niet naar PSV. De jonge verdediger leek over te komen van Standard Luik, maar de Eindhovense club gaat toch niet met hem in zee.

17.11 uur: Van Gaal wil Noors supertalent
Manchester United blijft zich maar roeren op de transfermarkt. Louis van Gaal zou zijn vizier deze keer niet gericht hebben op een gearriveerde vedette, maar op een piepjong supertalent. Het gaat om Martin Ødegaard, de vijftienjarige dribbelaar die als de jongste international aller tijden van Noorwegen door het leven gaat.

17.05: exodus Monaco
Na James Rodríguez (Real Madrid) en Radamel Falcao (zo goed als zeker naar Manchester United) dreigt AS Monaco ook zijn derde vedette nog kwijt te raken. Franse media melden dat de vice-kampioen er alles aan doet om João Moutinho nog voor het sluiten van de markt te slijten. Zaakwaarnemer Jorge Mendes heeft de Portugees bij zo'n beetje de hele Europese top aangeboden.

16.53 uur: Roma winkelt in Newcastle
Mapou Yanga-Mbiwa lijkt de Premier League te gaan verruilen voor de Serie A. AS Roma en Newcastle United zijn het zo goed als eens over de verhuur van de Franse centrumverdediger.

16.50 uur: pech voor Diarra, Borini in aantocht
Queens Park Rangers-manager Harry Redknapp kondigde zaterdag de komst van Lassana Diarra aan, maar bleek wat te vroeg te hebben gejuicht. Diarra's club Lokomotiv Moskou weigert namelijk mee te werken aan de deal. Redknapp richt nu zijn pijlen op Sandro van Tottenham Hotspur. Overigens wil QPR ook nog een spits en voor die vacature is Fabio Borini van Liverpool kandidaat. De Londenaren zijn bereid zestien miljoen euro neer te tellen voor de Italiaan.

16.48 uur: Sunderland heeft beet
Na het afketsen van de transfer van Virgil van Dijk (Celtic) heeft Sunderland alsnog een nieuwe centrumverdediger gevonden. De Engelse laagvlieger heeft met Liverpool een akkoord op hoofdlijnen over de komst van Sebastian Coates. De mandekker zou voor de duur van één seizoen gehuurd worden.

16.33 uur: Guarín op weg naar Mestalla
Na een zomer vol transferspeculaties lijkt Internazionale-middenvelder Guarín kort voor het sluiten van de markt alsnog zijn overgang te krijgen. Valencia wordt waarschijnlijk de bestemming van de Colombiaanse middenvelder. Inter gaat naar verluidt vijftien miljoen euro voor hem incasseren.

16.30 uur: Van Ginkel verdringt concurrent
De komst van Marco van Ginkel naar AC Milan is slecht nieuws voor Bryan Cristante, de talentvolle middenvelder van de Rossoneri. De negentienjarige technicus mag vertrekken en kan voor zes miljoen euro naar Benfica verkassen. Milan lijkt ook nog een inkomende transfer te realiseren, namelijk die van Parma-vleugelspits Jonathan Biabiany.

16.22 uur: uitkomst Assaidi, Ruiz muurvast
Enkele uren voor het sluiten van de markt lijkt Oussama Assaidi eindelijk verlost van zijn uitzichtloze situatie bij Liverpool. Stoke City lijkt eindelijk tot een akkoord te komen met de Engelse topclub en Marokkaanse international. De club wilde Assaidi permanent overnemen, maar is geschrokken van diens salariseisen. Een huurovergang lijkt, net als vorig seizoen, de meest logische uitkomst.

Na het WK was het vertrek van Bryan Ruiz bij Fulham slechts een kwestie van tijd, zo luidde althans de verwachting. Het ziet er echter steeds meer naar uit dat de ex-speler van PSV en FC Twente in het Championship blijft steken. Fulham verlangt namelijk minimaal zesenhalf miljoen euro voor de dribbelaar en op die vraagprijs knapten diverse geïnteresseerde ploegen, waaronder Palermo, Besiktas en Olympiakos Pireaus, al af.

Louis van Gaal liet Javier Hernández al naar Real Madrid vertrekken en is bereid nog twee reservespelers te laten gaan. Zodra de komst van Radamel Falcao wordt afgerond, mag Danny Welbeck uitkijken naar een nieuwe club. Tom Cleverley mag bij een goed bod ook vertrekken. Beide door United zelfopgeleide spelers staan volgens Engelse media in belangstelling van zo'n beetje de halve Premier League. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

15.00 uur: Bony de uitzondering voor Arsenal
Arsenal en de transfermarkt is niet altijd een lekkere combinatie. De Londense ploeg heeft naam gemaakt door met veel spelers in verband te worden gebracht, maar steeds achter het net te vissen. Zo is de zoektocht naar een spits voorlopig nog weinig succesvol. Wilfried Bony duikt nu op als kandidaat. Loïc Rémy, Alessio Cerci, Jackson Martínez en Radamel Falcao gingen de Ivoriaan voor als kandidaat. Zal manager Arsène Wenger dit keer wel slagen?

Even een update over zij die niet gingen: Xherdan Shaqiri werd in verband gebracht met Juventus, Internazionale en Atlético Madrid ('Het was mooi enkele aanbiedingen te hebben'). Maar de Zwitserse international legt zich neer bij het 'Nein' van Bayern München. Adrien Rabiot lijkt op weg naar AS Roma, maar was eerder deze zomer ook een optie voor Ajax. Dat meldt zijn zaakwaarnemer Guido Boccara, de broer van Ajacied Ilan Boccara. Ajax wilde vijf miljoen betalen voor de middenvelder, maar Paris Saint-Germain wil vijftien miljoen euro ontvangen.

14.00 uur: Reus naar Arsenal?
Arsène Wenger is op weg naar Rome voor een benefietwedstrijd, maar dat wil niet zeggen dat Arsenal geen zaken meer doet op de slotdag van de transferperiode. De Franse manager zou graag Marco Reus aan zijn selectie toevoegen en heeft naar verluidt een bod van 45 miljoen euro neergelegd bij Borussia Dortmund. Aangezien die club afgelopen weekend Shinji Kagawa terughaalde van Manchester United, zou een transfer mogelijk zijn.

Joel Campbell lijkt juist te vertrekken uit Noord-Londen. De 22-jarige aanvaller uit Costa Rica maakte indruk tijdens afgelopen WK en wil dit seizoen hoe dan ook aan spelen toekomen. Campbell weet van de belangstelling van Benfica en wil graag op huurbasis naar Portugal verkassen.

12.30 uur: Falcao op huurbasis naar Man Utd
Er is nog niets bevestigd, maar inmiddels melden alle Engelse media dat Radamel Falcao zijn loopbaan voortzet bij Manchester United. Waar eerder werd gemeld dat de spits voor 65 miljoen euro wordt overgenomen van AS Monaco (zie ook hieronder), lijkt het nu om een huurconstructie gaan. Wel heeft manager Louis van Gaal een optie tot koop bedongen.

Javier Hernández maakt plaats voor Falcao. De spits uit Mexico verkast op huurbasis naar Real Madrid, dat hem maandagochtend keurde. Foto's van de medische tests zijn inmiddels opgedoken, maar ook hier is het nog wachten op de bevestiging.

Arsenal wil graag een nieuwe centrale verdediger halen en Ron Vlaar is een van de gegadigden. De speler van Aston Villa heeft concurrentie van Matija Nastasic (Manchester City). Naar beide verdedigers is al geïnformeerd.

Micah Richards lijkt de Premier League te verlaten. De verdediger van Manchester City is aangekomen in Florence, waar hij medisch gekeurd wordt door Fiorentina.

Dan over naar Jermain Defoe, die na een half jaar Toronto FC weer lijkt terug te keren naar Engeland. Newcastle United en Queens Park Rangers hebben belangstelling. Bij die laatste club zou hij worden herenigd met manager Harry Redknapp, met wie hij eerder samenwerkte bij Portsmouth en Tottenham Hotspur.

11.04 uur: 'Van Gaal haalt Falcao'
Radamel Falcao weet volgens het Spaanse AS waar hij zijn carrière gaat vervolgen. De Colombiaan stapt namelijk in het vliegtuig naar Manchester, waar een vierjarig contract klaar ligt. En voor de duidelijkheid; het gaat om United, dat 65 miljoen euro overmaakt naar AS Monaco.  Manager Louis van Gaal verliest dan wel een andere spits aangezien Javier Hernández naar Real Madrid gaat.

9.15 uur: dag met vuurwerk?
Gaan we nog vuurwerk krijgen op de laatste dag? Troeft Manchester United in de strijd om Radamel Falcao Juventus, Real Madrid en Manchester City af? En komt er nog een laatste ultieme poging van Louis van Gaal om met Nigel de Jong te gaan werken? En welke spelers verlaten Old Trafford, zoals Javier Hernández voor wie Santiago Bernabéu lonkt?

Ook voor de nodige voormalig Eredivisie-krachten is het D-day. Vinden Toby Alderweireld, Bas Dost en Virgil van Dijk nog een nieuwe club?

En wat kunnen we verwachten met de Nederlandse clubs? Is Feyenoord klaar met halen van vers bloed en gaat het in Rotterdam alleen nog om spelers zonder perspectief een nieuwe uitdaging te geven, zoals Ruud Vormer, Warner Hahn en Wesley Verhoek?

Wie gaat Ajax nog halen om het vertrek van Daley Blind te compenseren? Komen Niki Zimling en Hedwiges Maduro terug op de Nederlandse velden of denken de Amsterdammers stiekem nog aan de nog clubloze Christian Poulsen?

En wat gaat er nog gebeuren bij PSV? De naam François  Marquet (Standard Luik) is gevallen als laatste aanwinst. En komt er voor Zakaria Bakkali op deze laatste dag nog een verrassing?

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.