Liefde bij PSV, Schweini's vergelijking en Gekke Gertjan

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Liefde bij PSV, Schweini's vergelijking en Gekke Gertjan

• Op de training van PSV vlogen dinsdag de vonken er vanaf, eerst bij Jeffrey Bruma en Oscar Hiljemark en daarna bij Joshua Brenet en Memphis Depay. De laatste twee kregen het aan de stok en moesten door teamgenoten uit elkaar worden gehouden. Trainer Phillip Cocu vond het welletjes en staakte de training. De kemphanen hadden al snel de strijdbijl begraven, en deelden de vrede maar al te graag via Twitter met de wereld.

'Ja, ik kan mezelf absoluut vergelijken met Francesco Totti en Ryan Giggs. Het zijn twee schitterende spelers.'
Bastian Schweinsteiger (29) plaatst zich in een interview in France Football zonder twijfel in het rijtje met de levende legendes van AS Roma en Manchester United, die nimmer een andere club hebben gediend. Of de Duitser zijn huwelijk met Bayern München ook tot het einde van zijn carrière laat lopen, is nog de vraag. Maar de middenvelder liet naar eigen zeggen wel verschillende keren de kans liggen te verkassen.

• In het kader vraag en antwoord gooide dagblad Die Welt het tijdens een gesprek met 1. FC Nürnberg-trainer Gertjan Verbeek (foto boven) eens over een andere boeg. De cliché vragen: Waar ging het fout? Welk gevoel er overheerst en of de ploeg de problemen over zichzelf afriep bleven achterwege. Hieronder enkele opmerkelijke vragen én antwoorden.
Welt: Weet jij wat een Uchi-mata is?
Verbeek: Tuurlijk, dat is een judoworp. Ik ben zelf judoleraar geweest en kan je een mooie heupzwaai laten zien? Dan moet je wel even opstaan.
Welt: Nu?
Verbeek: Ja.
Welt: Zonder judopak?
Verbeek: Waarom niet, je hebt toch een jasje aan?
Welt: En als ik weiger?
Verbeek: Dan gaan we gewoon vechten. Ik heb jaren gebokst.
Welt: Weleens knock-out gegaan?
Verbeek: Nooit. Ik was niet slecht hoor.
Welt: Maar je neus ziet eruit alsof die vaak gebroken is.
Verbeek: Drie keer, twee keer tijdens een voetbalwedstrijd. En een keer in de kroeg, toen heb ik hem zelf weer recht gezet. Dat deed verdomd zeer.
Welt:
Kan je schaken?
Verbeek: Alleen met vrouwen.
Welt: Heb je een vrouw aan je zijde?
Verbeek: Nee, ze vinden me gek. Met mij leven is ook niet zo eenvoudig.
Welt: Kan je goed zingen?
Verbeek: Nee. Ik blijf het grappig vinden dat de Duitsers mij vergelijken met een rockster.
Welt: Wel eens dronken geweest?
Verbeek: Ik heb nooit zoveel gedronken dat ik de controle kwijt was.

• Beleef de Clásico alsof je zelf tussen de helden van Barcelona en Real Madrid staat. Zondagavond: een waar spektakelstuk met spanning, sensatie, veel doelpunten en enkele verhitte situaties. En jij staat er middenin. Bekijk hier de beelden vanuit een ander perspectief.

• Alsof de tijd heeft stilgestaan! Lionel Messi op negenjarige leeftijd. Commentaar is volstrekt overbodig. De beelden spreken voor zich.

• Het zit de Duitse voetbalpresentatrice ­Jessica Kastrop niet altijd mee. De blondine sprak in 2010 de kijkers toe voor de wedstrijd Mainz-Stuttgart toen Khalid Boulahrouz de bal op haar hoofd schoot (zie video hieronder). Afgelopen weekend was het weer raak, dit keer voorafgaand aan het duel tussen Bayer Leverkusen en Hoffenheim. Misschien dat het werken in de studio of de bezemkast, zoals de commentaarcellen van veel sportzenders ook wel genoemd worden, veiliger is.

'Liever een psycholoog dan mijn vrouw op WK'
• Roy Hodgson gunt zijn spelers tijdens het WK een verzetje. De spelersvrouwen mogen van de bondscoach van Engeland op gezette tijdens langskomen bij hun partner. Als het aan Steven Gerrard ligt is dat niet aan de orde. 'Op het WK in 2006 leidde de komst van de vrouwen ons te veel af. Daarom vroeg ik mijn familie op het WK 2010 al om weg te blijven en dat ga ik nu opnieuw doen. Ik focus liever op mezelf en het behouden van mijn goede vormpeil', aldus Gerrard. En dus zullen we in ieder geval de dame hieronder deze zomer niet voorbij zien komen op de tribunes.

Wil je meer filmpjes zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.