Lees in VI 6: het mes van Serero en de schaar van Andy

Thulani Serero siert deze week de cover van de Voetbal International. De Zuid-Afrikaan brak dit seizoen door bij Ajax. Clubwatcher Simon Zwartkruis tekende het heftige levensverhaal op van de ranke middenvelder, die opgroeide in de straten van Soweto. 'Als ik één centimeter hoger met dat mes was geraakt, was ik aan mijn linkeroog blind geweest.'

Lees in VI 6: het mes van Serero en de schaar van Andy

Nu Ronald Koeman zijn afscheid heeft aangekondigd, breekt voor Feyenoord een cruciale periode aan en zeker voor technisch directeur Martin van Geel. Alle ogen zijn op hem gericht.VI zet op een rijtje aan welke voorwaarden de opvolger van Koeman moet voldoen. Bovendien dreigt een vertrek van een aantal spelers, onder hen sterspeler Graziano Pellè, die na twee succesvolle seizoenen wil gaan cashen.

Henk Herder: 'Ik ben diep beledigd.'
Henk Herder: 'Ik ben diep beledigd.'

Het blijft uiterst onrustig bij SC Heerenveen. VI reconstrueert de week waarin Marco van Basten aankondigde na dit seizoen te vertrekken en schetst de machtsverhoudingen bij de club. Ondertussen is er ook flinke bezorgdheid in de spelersgroep en staat de rol van assistent-trainer Henk Herder flink ter discussie.

'Ik wil heel graag naar het WK, maar dat moet ik bij Galatasaray afdwingen.' Het zijn de teksten van Wesley Sneijder, die momenteel topfit en in vorm is in de Turkse metropool Istanbul. De 95-voudig Oranje-international heeft de Champions League-duels met Chelsea al rood omcirkeld in zijn agenda. 'Ik wil eindelijk wel eens winnen van Mourinho.'

PSV beleeft een dramatisch seizoen, maar dat leidt in Eindhoven niet tot een koerswijziging. Van koopclub tot opleidingsinstituut, dat blijft het devies. Ook al wordt de club nu gezien als lachertje van de Eredivisie. De toekomst van PSV is begonnen, maar het heden leert dat geduld noodzakelijk is.

Anthony Lurling: 'Zonder dat etiket matennaaier had ik meer uit mijn loopbaan gehaald, dat weet ik zeker.'
Anthony Lurling: 'Zonder dat etiket matennaaier had ik meer uit mijn loopbaan gehaald, dat weet ik zeker.'

Het is nu al een van de meest opmerkelijke transfers van 2014. Anthony Lurling (36) maakte in de nadagen van zijn loopbaan de overstap van NAC Breda naar SC Heerenveen. VI keek met hem terug op zijn emotionele vertrek uit Breda, zijn periode bij Feyenoord en meer.

Andy van der Meijde heeft een nieuw leven. Hij werkt in een kapperszaak en hij is hoofdrolspeler in zijn eigen reallifesoap. Michel van Egmond tekende in zijn kroniek Balverliefd het hilarische verhaal op. 'De eerste keer dat ik ging knippen nam ik een hap uit iemands haar. Er ontstond een hele kale plek. Toen heb ik het gewoon niet laten zien.'

Voor een overzicht van alle spraakmakende columns en de volledige inhoud van VI 6 klik hier. Het nieuwe nummer direct bestellen zonder verzendkosten te betalen? Dat kan. Bestel voor 17.00 uur nog, dan wordt uw VI dezelfde dag nog verstuurd en heeft u de nieuwe editie de volgende dag al binnen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen