VI 5: Koeman, bankzitter Pierre, Ruiz, Blind & Leerdam

Op de cover van de nieuwe editie van Voetbal International prijkt Ronald Koeman. Hij leek bij te gaan tekenen bij Feyenoord, maar in vier dagen tijd veranderde de situatie. Zijn ploeg stond er niet op de momenten dat het moest en dat was niet voor het eerst, concludeert de trainer.

VI 5: Koeman, bankzitter Pierre, Ruiz, Blind & Leerdam

Hij wil alleen blijven als hij voldoende perspectief ziet, maar intern is hij niet langer onaantastbaar bij Feyenoord. Martijn Krabbendam belicht het spel rond Ronald Koeman.

In VI nummer 5 ook de derde aflevering van de rubriek Bankzitters. Dit keer kijkt VI mee met Pierre van Hooijdonk.
In VI nummer 5 ook de derde aflevering van de rubriek Bankzitters. Dit keer kijkt VI mee met Pierre van Hooijdonk.

Ajax won de eerste drie duels na de winterstop. Een belangrijke rol bij de Amsterdammers is dit seizoen weggelegd voor Daley Blind. De nieuwbakken middenvelder speelde tijdens de bekeroverwinning op Feyenoord (3-1) en de competitiezege bij Go Ahead Eagles (0-1) opnieuw een hoofdrol. Simon Zwartkruis sprak met hem en geeft aan dat de jeugd Ajax bij de hand neemt.

Thijs Slegers interviewde PSV-aanwinst Bryan Ruiz, die blij is met zijn tijdelijke overstap zodat hij ritme op kan doen met het oog op het WK. 'Daarom zijn er alleen maar winnaars', stelt de van Fulham gehuurde Costa Ricaan. Over de zoektocht naar het goede gevoel.

Kelvin Leerdam keert komende vrijdag als speler van Vitesse terug in De Kuip. Een passender slot van 365 dagen vol teleurstellingen, machtspelletjes en een indrukwekkende wederopstanding is bijna ondenkbaar. Hoe de absolute winnaar altijd in zichzelf bleef geloven. 'Ik weet inmiddels wel een beetje hoe de wereld werkt.'

Ook in de laatste week van de transferperiode volgt VI de transferperikelen op de voet tijdens de VI Transferweken.
Ook in de laatste week van de transferperiode volgt VI de transferperikelen op de voet tijdens de VI Transferweken.

Ook is er deze week natuurlijk aandacht voor buitenlands topvoetbal. In VI een interview met Barcelona-speler Cesc Fabregas, die op het WK met Spanje aantreedt tegen Nederland. Ook praat hij over de lessen die hij als Arsenal-speler kreeg van Dennis Bergkamp. Verder een uitgebreide reportage over Borussia Mönchengladbach-Bayern München. 'Dit is het echte voetbal.'

Ook in VI columns van onder anderen Johan Derksen en Nico Dijkshoorn, het vervolg van de serie De staat van het Nederlandse voetbal en Michel van Egmond op stap is in Brazilië. En interviews met Kevin Conboy (NEC), Bryan Linssen (Heracles Almelo), Steve De Ridder (FC Utrecht), Eloy Room (Go Ahead Eagles) en Daniel de Ridder (RKC Waalwijk).

Voor een overzicht van alle spraakmakende columns en de volledige inhoud van VI 5 klik hier. Het nieuwe nummer direct bestellen zonder verzendkosten te betalen? Dat kan. Bestel voor 17.00 uur nog, dan wordt uw VI dezelfde dag nog verstuurd en heeft u de nieuwe editie de volgende dag al binnen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen