Kuipers belangrijke kandidaat voor WK-finale

Reacties

Scheidsrechter Björn Kuipers moet hopen dat het Nederlands elftal niet weer de finale haalt van het wereldkampioenschap. Dan maakt hij grote kans om de eindstrijd in Rio de Janeiro te fluiten.

Kuipers belangrijke kandidaat voor WK-finale

Hoewel er geen enkele garantie bestaat voor de arbiter uit Oldenzaal, is wel duidelijk dat hij als topfavoriet naar Brazilië gaat. Bronnen rond de FIFA noemen Kuipers ‘zeer zeker een kanshebber mits hij geen gekke dingen doet en de omstandigheden in zijn voordeel zijn’.

Kort samengevat: Kuipers staat op de shortlist, moet geen blunders begaan en geluk hebben dat het Nederlands elftal niet ver komt. Na zijn prima optredens van vorig jaar in de finale om de Confedrations Cup tussen Brazilië en Spanje (3-0) en de eindstrijd in de Europa League tussen Chelsea en Benfica in Amsterdam (2-1) bewijst de toewijzing van de Champions League-finale tussen Real Madrid en Atlético Madrid van zaterdag 24 mei in Lissabon opnieuw zijn status.

Aangezien Kuipers niet werd aangewezen voor duels in de kwart- en de halve finale, behoorde hij al tot de topkandidaten voor de eindstrijd. Na Leo Horn, Charles Corver en Dick Jol is Kuipers de vierde Nederlandse arbiter die de finale van het belangrijkste Europese clubtoernooi mag leiden. De 41-jarige Tukker is zonder twijfel nu al de succesvolste vaderlandse scheidsrechter aller tijden.

Beloning
Hij floot in 2011 met de eindstrijd om de Super Cup tussen Barcelona en FC Porto zijn eerste Europese finale. De vooruitzichten op de ultieme beloning tijdens het WK zijn volop aanwezig, te meer omdat vier jaar geleden Howard Webb op eenzelfde manier als Kuipers nu naar de eindronde kwam. De Engelsman, die ook dit jaar weer present is op het WK, had in 2010 de leiding in de Champions League-finale tussen Bayern München en Internazionale in Madrid en floot bijna twee maanden later de mondiale eindstrijd tussen Nederland en Spanje in Johannesburg. (Chris Tempelman)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.