Blom stevent af op eindzege, Kuipers stelt weer teleur

Reacties

Dat Kevin Blom het Eredivisieseizoen afsluit als beste scheidsrechter lijkt na de 32ste speelronde wel vast te staan. Blom scoorde afgelopen weekend als enige arbiter een ruime voldoende, waardoor hij in het VI-klassement verder uitliep op zijn concurrenten, Serdar Gözübüyük en Björn Kuipers.

Blom stevent af op eindzege, Kuipers stelt weer teleur

Waar Gözübüyük niet in actie kwam en Kuipers een 5 scoorde tijdens PSV - Feyenoord, kreeg Blom van de verslaggevers van Voetbal International een 7,5 voor de manier waarop hij het spektakelstuk tussen SC Cambuur en Vitesse in goede banen leidde. Met een gemiddelde van 6,32 lijkt de Gouwenaar daardoor niet meer in te halen met nog twee duels voor de boeg.

Dat komt doordat met name Kuipers het tijdens de afgelopen drie speelronden telkens liet afweten. Het boegbeeld van het Nederlandse arbitragekorps fluit komende zomer op het WK in Brazilië, maar kon die status recentelijk niet waarmaken in de Eredivisie. Ook voor zijn optredens tijdens FC Utrecht - SC Cambuur en Vitesse - Ajax kreeg hij een 5.

WK-scheidsrechter Björn Kuipers is de laatste weken niet in goeden doen in de Eredivisie.
WK-scheidsrechter Björn Kuipers is de laatste weken niet in goeden doen in de Eredivisie.

De laatste weken maakt Kuipers dan ook geen goede indruk. Elk weekend beoordeelt hij wel een paar momenten volledig verkeerd. Zo was er in de topper van afgelopen zondag een situatie waarbij Feyenoord-spits Graziano Pellè finaal onderuit werd geschopt, zonder dat Kuipers besloot in te grijpen.

Het was echter niet Kuipers maar Tom van Sichem die afgelopen weekend de slechtste beoordeling kreeg. Van Sichem stuurde Bart Schenkeveld in de slotfase van het veld met zijn tweede gele kaart en kreeg een 4. Reinold Wiedemeijer deed het tijdens Go Ahead Eagles - SC Heerenveen niet veel beter met een 4,5.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.