'Waardeloos' optreden Wiedemeijer leidt tot cijfer 2

Reacties

De arbitrale leiding in de Eredivisie van afgelopen weekend was voer voor discussie. In negatieve zin spande Reinold Wiedemeijer de kroon.

'Waardeloos' optreden Wiedemeijer leidt tot cijfer 2

'Ik snap wel dat het heel, heel erg zuur is. Ze zullen wel begrijpen dat wij beslissen in een fractie van een seconde, al kopen zij daar niks meer voor. Waardeloos.' De woorden van Wiedemeijer zelf over zijn optreden bij ADO Den Haag-FC Groningen (2-1) vertaalden zich ook in het cijfer: een 2.

De arbiter stak zaterdag de hand in eigen boezem. Met twee onjuiste beslissingen in het nadeel van de gasten drukte hij een stempel op de wedstrijd. Zowel het toekennen van een strafschop aan ADO na een overtreding van Eric Botteghin buiten het zestienmetergebied, als het juist nalaten een penalty te geven aan FC Groningen na hands van Roland Alberg; in beide gevallen erkende Wiedemeijer zijn fout.

Een dag later was Pieter Vink bij Feyenoord-SC Heerenveen de man die de woede van Marco van Basten wekte door een overtreding van Christian Kum met rood én een strafschop te bestraffen. Maar hij hanteerde de FIFA-reglementen, en een zes was dan ook zijn cijfer.

Een andere scheidsrechter, Kevin Blom, was ook onderwerp van gesprek na zijn fluiten in Arnhem na een omstreden strafschop en een doelpunt met een buitenspelluchtje. Maar de Goudse arbiter deed het juist goed getuige zijn zeven voor zijn optreden bij Vitesse-PSV (2-1), al erkende ook hij na afloop niet alles te hebben gezien. Onder meer de elleboogstoot van Renato Ibarra op het gelaat van Memphis Depay is een klus voor de aanklager, zo stelde Blom na afloop.

Met zijn zeven verstevigde Blom zijn koppositie in het VI-scheidsrechtersklassement. De Goudse arbiter vergrootte de voorsprong op nummer twee Björn Kuipers, die afgelopen weekend niet actief was in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.