Slechte beurt Kuipers bezorgt Gözübüyük koppositie

Reacties

Scheidsrechter Björn Kuipers kende een teleurstellend weekend. De WK-ganger kreeg een 3 voor zijn optreden bij PEC Zwolle - Roda JC Kerkrade. Kuipers raakt daardoor de koppositie in het scheidsrechterklassement van Voetbal International kwijt aan Serdar Gözübüyük.

Slechte beurt Kuipers bezorgt Gözübüyük koppositie

Kuipers erkende na de wedstrijd dat hij PEC Zwolle erg makkelijk een strafschop had gegeven. De arbiter wees resoluut naar de stip toen Roda JC-verdediger Bart Biemans Ryan Thomas omver duwde. 'Ik zag dat Biemans alleen oog had voor zijn tegenstander, daarom floot ik voor een strafschop. Als ik de beelden zo zie, dan vind ik het te licht voor een strafschop', bekende Kuipers tegenover FOX Sports.

In tegenstelling tot Kuipers kende Gözübüyük een uitstekend weekend. De 28-jarige leidsman werd beoordeeld met een 7 voor de topper tussen Feyenoord en Vitesse. Net als Gözübüyük kregen ook Kevin Blom (AZ-FC Groningen), Bas Nijhuis (RKC-PSV), Pol van Boekel (FC Twente - SC Cambuur), Martin van den Kerkhof (Heracles - NAC) en Richard Liesveld (FC Utrecht - Ajax) een voldoende. Liesveld kreeg een 6, terwijl de overige vier werden beoordeeld met een 6,5.

Ed Janssen en Jochem Kamhuis presteerden evenals Kuipers ondermaats. Kamphuis kreeg voor zijn leiding bij het duel tussen NEC en Go Ahead Eagles een 4,5. Janssen scoorde nog slechter. Hij kreeg een 4 voor zijn optreden bij de wedstrijd SC Heerenveen - ADO Den Haag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.