Arbiter Kuipers naar WK Brazilië

Reacties

De Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers is een van de 25 arbiters die actief zal zijn op het WK van 2014 in Brazilië. De aanwijzing komt niet onverwacht, gezien de fraaie duels die de blikvanger van het Nederlandse arbitragekorps de laatste maanden kreeg.

Arbiter Kuipers naar WK Brazilië

Zo had Kuipers onder meer de leiding in de finale van de Confederations Cup tussen Spanje en Brazilië. Het gastland won met 3-0. De Confederations Cup (vorig jaar ook in Brazilië) geldt feitelijk als generale repetitie voor het WK. Ook hanteerde hij de fluit bij de Europa League-finale tussen Chelsea en Benfica in Amsterdam. Die eindstrijd werd een prooi voor de Londenaren: 1-2. Kuipers zelf zag de halve finale in de Champions League, tussen Borussia Dortmund en Real Madrid, als een hoogtepunt. De Duitsers wonnen dat duel met 4-1.

Kuipers zal op het WK met zijn gebruikelijke assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra aantreden. In totaal zijn er 25 trio's aangewezen. Ook zijn er acht zogeheten support-duo's aangewezen, die normaliter louter als vierde en vijfde man ingezet zullen worden.

De veertigjarige Kuipers is een van de negen scheidsrechters uit Europa. Ook de Engelsman Howard Webb, hij floot de finale van 2010 tussen Spanje en Nederland (1-0 na verlenging), is van de partij.

Kuipers is de eerste Nederlander op een WK sinds Jan Wegereef in 2002 en was ook al op het EK van 2012 actief. In Oekraine en Polen floot hij de groepsduels Kroatië-Ierland en Frankrijk-Oekraïne. Kuipers is de tiende Nederlandse arbiter op een WK. Johannes van Moorsel was in 1934 de eerste. Alleen Mario van der Ende en Charles Korver waren twee keer van de partij op een mondiaal eindtoernooi.

Bekijk hier de volledige lijst met WK-arbiters.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.