Atletische Van den Kerkhof kent bliksemstart als arbiter

Reacties

Martin van den Kerkhof kent een bliksemstart in de Eredivisie. De in december dertig jaar geworden scheidsrechter debuteerde amper een week geleden in de Eredivisie bij Heracles Almelo – NAC Breda en floot zondag tijdens RKC Waalwijk – FC Utrecht een vrijwel foutloze wedstrijd. Hij werd voor zijn optreden beoordeeld met een 9.

Atletische Van den Kerkhof kent bliksemstart als arbiter

De atletisch ogende Van den Kerkhof zat er zondagmiddag bij elke situatie bovenop en gaf Utrecht zowel voor als na rust een terechte strafschop vanwege twee handsballen van RKC. Desondanks wonnen de Waalwijkers het duel met 5-2.

In het VI-scheidsrechterklassement – gebaseerd op de beoordelingen van de verslaggevers van Voetbal International - gaat Van den Kerkhof met een gemiddelde van 7,75 daardoor virtueel aan de leiding. Hij floot echter pas twee wedstrijden, waardoor hij vooralsnog niet mee kan dingen naar de koppositie. Daarvoor moet een arbiter minimaal tien duels hebben gefloten.

Het betekent dat Kevin Blom het scheidsrechterskorps voorlopig aanvoert. De 39-jarige Gouwenaar presteerde zaterdagavond tijdens PSV – FC Twente (3-2) eveneens naar behoren met een 7 en liep daardoor uit op zijn achtervolgers Serdar Gözübüyük en Björn Kuipers, die afgelopen weekend niet in actie kwamen.

Opmerkelijk genoeg was er tijdens de 23ste speelronde slechts één onvoldoende te bespeuren. Pol van Boekel kreeg een 5 voor de manier waarop hij leiding gaf aan Vitesse – ADO Den Haag. Hij zag harde overtredingen van Tom Beugelsdijk en Patrick van Aanholt door de vingers. Het duo kreeg een gele kaart, waar rood niet had misstaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.