RKC verslaat Utrecht na spectaculaire slotfase

RKC Waalwijk heeft in een bizarre wedstrijd afgerekend met FC Utrecht, dat nu zeven wedstrijden op rij zonder zege is: 5-2.

In een spectaculaire openingsfase nam RKC al na acht minuten de leiding. Na een verre trap van keeper van Jan Seda kopte FC Utrecht-middenvelder Yassine Ayoub de bal ongewild door, waarna Romeo Castelen (foto boven) met een geweldige uithaal van afstand doelman Robbin Ruiter verschalkte. Twee minuten later trok Jens Toornstra de stand echter alweer gelijk vanaf de strafschopstip. De penalty was veroorzaakt door Prince-Désir Gouano, die hands maakte.

Daarna kwam het duel al snel in rustiger vaarwater terecht. Het duurde tot de 64ste minuut voordat Utrecht weer een grote mogelijkheid creëerde. Steve De Ridder passeerde Seda, maar kreeg de bal niet langs twee RKC-verdedigers op de doellijn. Via treffers in de 79ste en de 81ste minuut namen de Waalwijkers vervolgens een voorsprong. Daniel de Ridder haalde eerst knap uit van afstand. Daarna rondde Kenny Anderson goed af, na een fraaie pass van Castelen met buitenkant-rechts. Een minuut later maakte Utrecht het toch weer spannend dankzij een individuele actie van De Ridder.

RKC-trainer Erwin Koeman is blij met invaller Daniël de Ridder

Met een tweede penalty kon Toornstra in de slotfase zelfs opnieuw gelijkmaken, maar hij raakte deze keer de paal. Jean-David Beauguel profiteerde in de laatste minuut optimaal van een nieuwe fout van Toornstra en gooide daarmee de wedstrijd definitief in het slot. Op aangeven van De Ridder verergerde Aurelièn Joachim het leed voor Utrecht door ook nog vanuit een lastige hoek de 5-2 binnen te schieten.

FC Utrecht wacht nu al zeven Eredivisie-duels (G1, V6) op een zege, terwijl RKC juist zeven thuiswedstrijden op rij ongeslagen is gebleven (W4, G3). De laatste Utrechtse overwinning dateert van 6 december 2013: 2-0 tegen NEC. RKC passeert dankzij de zege Utrecht op de ranglijst en staat dertiende, het elftal van trainer Jan Wouters bezet de veertiende plaats.