Blom troeft Kuipers af in scheidsrechtersklassement

Reacties

Kevin Blom is door de verslaggevers van Voetbal International uitgeroepen tot de beste arbiter van de Eredivisie. De geboren Gouwenaar bleef zijn collega's Björn Kuipers en Serdar Gözübüyük, zoals verwacht, voor in het VI-scheidsrechtersklassement.

Blom troeft Kuipers af in scheidsrechtersklassement

Winnaar Blom, die afgelopen weekend een 7 kreeg voor zijn optreden tijdens Ajax - NEC, staat na 34 speelronden fier aan kop met een gemiddelde van 6,35. Nummer twee Kuipers volgt op gepaste afstand (6,18), terwijl Gözübüyük het erepodium compleet maakt (6,17).

Lange tijd leken ook Kuipers en Gözübüyük aanspraak te maken op de eretitel, maar het duo kon Blom niet bijbenen. Zo scoorde Kuipers, komende zomer het boegbeeld van het Nederlandse arbitragekorps op het WK, drie keer op rij een 5 alvorens hij tijdens de laatste speelronde weer naar behoren floot tijdens SC Heerenveen - RKC Waalwijk.

De laatste speelronde verliep in arbitraal opzicht sowieso voortreffelijk. Tijdens alle negen competitieduels die zaterdag om 18.45 uur van start gingen, kregen de leidsmannen allen een voldoende van de verslaggers van VI. Ook Edwin van de Graaf, niet opgenomen in het klassement, kreeg tijdens zijn profdebuut bij SC Cambuur - ADO Den Haag een 7.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.