Kritiek voor Balotelli, Giggs laat Scholes schrikken

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Kritiek voor Balotelli, Giggs laat Scholes schrikken

‘Balotelli zal nooit een sterspeler of een leider zijn.’
• Enfant terrible Mario Balotelli keerde deze zomer terug bij AC Milan. En daar is niet iedereen even blij mee. Zo ook Alessandro Costacurta niet. De voormalige Milan-aanvoerder liet weten dat de spits een prima aanvulling is, maar de club nooit aan titels zal gaan helpen. ‘Hij is geen leiderstype of sterspeler. Balotelli moet niet de belangrijkste speler worden’, aldus de Italiaan tegenover Tuttosport.

‘Ter Stegen maakte geen fout.’
Marc-André ter Stegen kreeg woensdag in het Champions League-duel met AS Roma (1-1) een juweel van een treffer om zijn oren. Alessandro Florenzi verschalkte de Duitse doelman van mijlenver. Ter Stegen kreeg hierdoor kritiek, maar die is niet terecht. Dat is de mening van de Duitse ex-keeper Oliver Kahn. (Sport)

• Ryan Giggs en Paul Scholes speelden jaren samen bij Manchester United. En blijkbaar wilde eerstgenoemde dinsdagavond in Eindhoven graag opnieuw een balletje trappen. Scholes had daar echter niet op gerekend, want hij was namelijk aan het werk voor de televisie. Kijk hem eens schrikken!

• De Braziliaanse aanvaller Neymar kan wel eens erg flamboyant overkomen. Maar volgens Liverpool-middenvelder Philippe Coutinho is hij heel ‘down to earth’. De twee zijn landgenoten van elkaar en al langere tijd vrienden. Coutinho vertelde tevens niets te moeten hebben van het eten in Engeland en het lekker bij Braziliaanse kost te houden. 

Alessandro Florenzi kreeg van alle kanten lof toegezwaaid na zijn wondergoal tegen Barcelona. Ook de tegenstander van AS Roma sloot zich daarbij aan.

'Het heeft er zeker mee te maken dat de druk hier heel erg groot is.'
Patrick Kluivert geeft in De Telegraaf een verklaring voor het spitsenprobleem bij Ajax, waar in ruim vier jaar meer dan tien verschillende spelers zijn begonnen als diepe spits. 'Kennelijk is het makkelijker gezegd dan gedaan om een goede spits te kopen of op te leiden. Om spits van Ajax 1 te worden moet je heel compleet zijn.'

• De jongens en meisjes die de eer hebben het veld op te mogen lopen met een speler krijgen normaal gesproken het dwingende advies geen rare fratsen uit te halen. Zwaaien of neuspeuteren wordt niet gewaardeerd. Maar bij AS Roma – Barcelona was er een jongetje die het advies in de wind sloeg en voor de miljoenen tv-kijkers duidelijk liet zien hoe hij over Ivan Rakitic dacht.   

Osama Abdul Mohsen werd een van de gezichten van het vluchtelingenverhaal toen hij met zijn kind in zijn armen aan de Hongaarse grens onderuit werd getrapt door een cameravrouw. Die kreeg haar ontslag, terwijl er voor de Syriër hoop gloort op een mooie toekomst in Spanje.

Na zijn aankomst in Madrid woensdag zette Mohsen direct koers naar de CENAFE, een school voor voetbaltrainers. 'We geven hem een kans. Later zullen we dan zien waar we met hem naartoe gaan, maar hij is alvast geïnteresseerd in onze voetbalschool', zei directeur Luis Miguel Pedraza. De Syriër, die zijn kost verdiende als trainer, heeft ook een appartement vlak bij de voetbalschool gekregen.

• Bij ADO Den Haag houden ze wel van een spelletje, maar Tom Beugelsdijk en Ruben Schaken hebben meer gemeen dan hun werkgever..

'Mijn vrouw was buiten zichzelf en vroeg zich af waarom ik zoiets kon doen. Mijn zoon moest huilen op de tribune. Daarom schaam ik me ook.'
• Bij Dario Lezcano komt de spijt na de daad. In Blick gaat hij door het stof na zijn kopstoot aan het adres van scheidsrechter Fedayi San. De topscorer van FC Luzern wacht een zware straf voor zijn wangedrag in de wedstrijd tegen Grasshoppers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.