Koning ziet in NEC een Porsche, Marca versus BBC

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Koning ziet in NEC een Porsche, Marca versus BBC

'NEC is de Porsche, wij de Lada'
• FC Volendam-trainer Hans de Koning trekt een parallel om het verschil tussen de koploper en de nummer vier van de Jupiler League aan te geven. Zijn ploeg ging maandag met 7-0 ten onder bij de aanstaande kampioen uit Nijmegen.

• Er wordt gestreden op het voetbalveld, en dat is voor de journalisten een welkome inspiratiebron. Maar de stukjes hebben hun eigen dynamiek en leveren op hun beurt ook weer een strijd op. Want inmiddels heeft het Spaanse Marca de handschoen opgepakt tegen de collega's van de BBC. De Spanjaarden zijn niet gediend van de in hun ogen tendentieuze berichtgeving van de Engelsen, die spraken van een 'meedogenloze aanval' op Gareth Bale van Marca.

'De teloorgang blijkt uit meerdere incidenten, zowel kleine als grote', luidt de reactie van de Spaanse kant. 'Het verwisselen van de Italiaanse en Bulgaarse vlaggen bij de start van het Zeslandentoernooi valt in de eerste categorie, terwijl het in de doofpot stoppen van het seksueel misbruik door de voormalige BBC-ster Jimmy Savile duidelijk een stuk ernstiger is.'

En inmiddels is er uit Engeland weer een respons gekomen op de Spaanse reactie. 'Het is niet duidelijk waarom sommige opmerkingen in de reactie van Marca relevant zijn.'

'Ik herinner me de start van de carrière van Cristiano Ronaldo. Ook hij werd een fantastische speler dankzij moeilijke momenten, net als Felipe Anderson. Hij kan nog veel beter. Hij moet door het groeiproces bij Lazio heen.'
• Lazio-trainer Stefano Pioli ziet een grote toekomst weggelegd voor de Braziliaan Felipe Anderson, die maandag met twee doelpunten de gevierde man was tegen Torino (2-0).

Salomon Kalou werd door de ARD gefilmd terwijl hij deed alsof hij met een hamer en beitel de Berlijnse Muur te lijf ging. De Ivoriaan van Hertha BSC verwijst alle verhalen over een mogelijke vervolging naar het rijk der fabelen.

Tatiane Sacilotti staat haar mannetje als assistent-scheidsrechter. En dat ondervond Ponte Preta-aanvaller Biro Biro na zijn opmerkingen over de vermeende verkeerde beslissing in de wedstrijd tegen São Paulo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.