Koeman ziedend: 'Ik verwacht meer professionalisme'

Reacties

Southampton leed zaterdag bij Norwich City alweer de achtste nederlaag (1-0) van dit Premier League-seizoen, maar manager Ronald Koeman had niet alleen oog voor het opnieuw tegenvallende resultaat. De Nederlandse hoofdcoach was woedend en dan met name op Sadio Mané en Victor Wanyama.

Koeman ziedend: 'Ik verwacht meer professionalisme'

Mané kwam te laat opdagen voor de teambespreking en werd daardoor buiten de basiself gelaten; Wanyama liep in de 73ste minuut tegen zijn tweede gele kaart van de wedstrijd aan, waarna drie minuten later Alexander Tettey de enige treffer van de wedstrijd liet aantekenen.

'Ik ben boos', foeterde Koeman in gesprek met het clubkanaal. 'We hebben onszelf pijn gedaan, met individuele fouten. Door Sadio heb ik mijn basiself kort voor het begin van de wedstrijd nog om moeten gooien en toen we de controle over de wedstrijd hadden, pakte Victor zijn tweede gele kaart. Met zijn ervaring moet hij - met al een gele kaart op zak - dat risico niet nemen met een tackle.'

Broos
Volgens de ex-hoofdcoach van onder meer Ajax, PSV en Feyenoord gaf het wegsturen van de middenvelder het laatste zetje aan zijn ploeg. 'Onze mentale weerbaarheid is heel broos. Als het tegenzit, blijkt het de laatste weken erg moeilijk om door te gaan met waar we mee bezig waren', doelde hij voornamelijk op de vorm van de laatste weken. In de laatste acht competitiewedstrijden werd slechts één keer gewonnen en werd er zes keer verloren.

'We kennen onze situatie en we weten dat we het lastig hebben met dit puntentotaal', wees Koeman naar de dertiende plaats na twintig speelronden. 'We moeten de neerwaartse spiraal zien te doorbreken en dat gaat het beste met een zege. En we moeten disciplinair wat dingen rechtzetten. Als je te laat komt en niet gefocust bent, kan ik een speler niet managen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.