Leicester wint weer niet, Koeman onderuit bij Norwich

Ook thuis tegen AFC Bournemouth heeft Leicester City niet gewonnen. Southampton ging onderuit tegen Norwich City, terwijl West Bromwich Albion won van Stoke City.

Leicester City - AFC Bournemouth 0-0
Leicester City heeft verzuimd om gelijke tred te houden met koploper Arsenal. Gemiste kansen waren debet aan het puntenverlies tegen promovendus AFC Bournemouth. Vooral Riyad Mahrez mocht zich dat aanrekenen. De Algerijn miste in de 59ste minuut namelijk een strafschop, die gekeerd werd door doelman Artur Boruc. De penalty werd versierd door Jamie Vardy, die de ban ook al niet kon breken voor The Foxes.

De paal stond in de eerst helft een treffer van Vardy in de weg, waardoor Leicester voor het derde duel op rij niet scoort. De ploeg van manager Claudio Ranieri staat ook na de remise nog tweede in de Premier League, maar ziet lijstaanvoerder Arsenal twee punten afstand nemen. Bournemouth is vijftiende.

Norwich City - Southampton 1-0
Het jaar 2016 is voor Ronald Koeman niet goed gestart. De Southampton-manager kreeg al voor de aftrap een tegenvaller te verwerken toen sterspeler Sadio Mané te laat kwam opdagen. Koeman besloot hem op de bank te zetten, in tegenstelling tot Maarten Stekelenburg, Cuco Martina, Virgil van Dijk en Jordy Clasie. De vier Nederlanders hadden allemaal een basisplaats bij The Saints.

Tegen Norwich leidde een rode kaart voor Victor Wanyama een nederlaag in. De verdedigende middenvelder kreeg in de 73ste minuut zijn tweede gele kaart en drie minuten later maakte Alexander Tettey de winnende goal: 1-0. Nummer dertien Southampton ziet hierdoor Norwich, dat veertiende staat, tot op een punt naderen.

West Bromwich Albion - Stoke City 2-1
Stoke City heeft geen vervolg kunnen geven aan de knappe overwinningen op Manchester United (2-0) en Everton (3-4). West Bromwich Albion bleek namelijk met 2-1 te sterk. Met een knal in de bovenhoek opende Stéphane Sessègnon de score voor de ploeg van manager Tony Pulis, die zijn oude werkgever versloeg. Diep in de extra tijd maakte Jonny Evans de beslissende 2-1.

Jonathan Walters had negen minuten voor tijd getekend voor de 1-1, maar na een rode kaart voor Geoff Cameron ging het alsnog mis voor Stoke. Erik Pieters en Ibrahim Afellay konden als basisspeler een nederlaag van Stoke ook niet voorkomen. Stoke staat net als West Brom in de middenmoot.