Koeman sluit aankopen niet uit bij langere absentie Pellè

Reacties

Ronald Koeman sluit niet uit dat Southampton in januari op zoek gaat naar een spits, als Graziano Pellè en Jay Rodriguez nog langer buitenspel staan door hun blessures. De Nederlandse manager kan ook zaterdag in de uitwedstrijd tegen Norwich City weer geen beroep doen op zijn twee aanvallers.

Koeman sluit aankopen niet uit bij langere absentie Pellè

Pellè miste de laatste twee duels met Arsenal (4-0) en West Ham United (1-2) door een knieblessure, terwijl Rodriguez al twee maanden aan de kant staat door een enkelblessure. Koeman verwacht dat vooral de Engelse linksbuiten nog een langere periode aan de kant staat. En ook de rentree van de Italiaanse centrumspits laat volgens zijn trainer mogelijk nog twee of drie weken op zich wachten.

Koeman besluit komende maand tijdens de transferperiode daarom mogelijk om een extra aanvaller aan te trekken. 'Ik ben geen trainer die snel in paniek raakt, maar we zullen wel moeten afwachten hoe het herstel van Pellè en Rodriguez (foto midden) verloopt. Verder ben ik tevreden met het team', zei de 52-jarige oud-international tijdens zijn persconferentie op Oudjaarsdag.

Omdat ook de Portugese rechtsback Cédric nog niet is hersteld, kan Cuco Martina opnieuw op speelminuten rekenen tegen Norwich. The Canaries wonnen op Boxing Day nog van Manchester United. 'Het zal moeilijk worden Norwich te verslaan, maar wij willen het niveau van de eerste helft tegen West Ham United weer halen. Dat waren misschien wel de 45 beste minuten van het seizoen', blikte Koeman vooruit.

Southampton presteert met de twaalfde plaats vooralsnog een stuk minder goed dan vorig seizoen, toen het zevende werd en halverwege zelfs vierde stond. Koemans nieuwsjaarwens heeft echter met zijn gezondheid te maken. Hij hoopt in 2016 volledig te herstellen van zijn achillespeesblessure. 'Gezondheid is in het leven voor iedereen toch het belangrijkst', aldus de manager van The Saints.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.