Koeman baalt van verval in tweede helft na inbrengen Carroll

Southampton maakte in de eerste helft indruk op bezoek bij West Ham United, maar tot teleurstelling van manager Ronald Koeman bleef zijn ploeg met lege handen achter (2-1).

'Een voetbalwedstrijd bestaat niet uit 45 minuten, maar uit 95 minuten', reageerde Koeman na de wedstrijd tegenover Sky Sports. 'Na rust was totaal niet te vergelijken met voor rust. De eerste 20 à 25 minuten van de tweede helft verloren we de controle. Op het moment dat Andy Carroll erin kwam, kreeg West Ham ook meer vertrouwen.'

'In de eerste helft domineerde Southampton. Maar dat is eigenlijk ons probleem, want we scoorden toen maar één keer en niet meer. Door de 1-0 achterstand bleven zij er in geloven. En na rust toonden zij karakter. Voor ons is het resultaat teleurstellend, maar het was een geweldige pot voetbal.'

'En dat na nog geen 48 uur rust is een compliment waard voor beide teams', vervolgde Koeman. 'Halverwege bespraken we al dat Carroll waarschijnlijk zou worden gebracht, waardoor zij opportunistischer zouden spelen. Dan is het zaak om geconcentreerd te blijven, maar we gaven het helemaal weg.'

Southampton heeft door de nederlaag nu 24 punten uit negentien wedstrijden, waardoor de ploeg van Koeman twaalfde staat in de Premier League.