KNVB verklaart Willem II financieel gezond

Reacties

Willem II heeft weer een belangrijke stap gezet om een stabiele Eredivisie-club te worden. De licentiecommissie van de KNVB heeft de club in de gezonde Categorie 3 geplaatst.

KNVB verklaart Willem II financieel gezond

Vijf jaar geleden zag de situatie er nog heel anders uit in Tilburg. Na een sportief rampzalig seizoen met degradatie naar de Jupiler League tot gevolg belandde Willem II zelfs in de financiële gevarenzone van de KNVB.

Maar op basis van de jaarstukken over het seizoen 2014/15 en de prognose voor dit seizoen is de club na een paar jaar bouwen weer kerngezond verklaard.

'De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt aan de financiële stabiliteit van de club', zegt algemeen directeur Berry van Gool op de clubsite. 'We zijn er dan ook trots op dat we in Categorie 3 zijn ingedeeld en streven er uiteraard naar deze lijn in de toekomst voort te zetten.'

Waar het de club financieel weer voor de wind gaat, moet Willem II in sportief opzicht wel oppassen. Door slechts één punt uit de laatste drie duels staan de Tricolores veertiende in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.