Groningen pakt nog punt na enorme kansenregen Willem II

Willem II kreeg in eigen huis kans op kans tegen FC Groningen, maar de ploeg van Jurgen Streppel liet wederom zien met een gebrek aan scorend vermogen te kampen en gaf de zege weg: 1-1. Een laat doelpunt van Hedwiges Maduro dompelde de Tilburgers in rouw.

Bij Willem II ontbrak Richairo Zivkovic in de selectie. De huurling van Ajax mag alweer vertrekken. Nick van der Velden stond in de punt van de weinig productieve Tilburgse aanval (Willem II scoorde pas 25 keer dit seizoen). Erwin van de Looi koos bij FC Groningen voor Jesper Drost en Michael de Leeuw op de flanken, mede vanwege het ontbreken van Albert Rusnák. In de praktijk speelden Drost en De Leeuw heel dicht bij spits Alexander Sørloth en werden de flanken bezet door de backs Hans Hateboer en Lorenzo Burnet.

De openingsfase in Tilburg was, op een vroege kans voor Bryan Linssen, teleurstellend te noemen. In de 31ste minuut onbrandde de wedstrijd door twee gigantische kansen voor Erik Falkenburg. De aanvallende middenvelder zag zijn kopbal, na een perfecte voorzet van Van der Velden, knap gestopt worden door Sergio Padt en slaagde er vervolgens niet in de rebound in het doel te werken. Acht minuten later was Van der Velden wederom de aangever bij een enorme kans, ditmaal faalde Hupperts opzichtig in de afronding.

Het bleef vervolgens maar kansen regenen, want in een tijdsbestek van amper drie minuten kopte Falkenburg in volledig vrijstaande positie zomaar in de handen van Padt en raakte Linssen aan de andere kant de lat met een fraaie lob na een fout van Frank van der Struijk. Uiteindelijk was het vlak voor rust alsnog raak. Een scherpe corner van Lucas Andersen werd verlengd door Dries Wuytens en belandde via De Leeuw achter Padt: 1-0.

Erik Falkenburg, Lucas Andersen, Dries Wuytens en Nick van der Velden vieren feest na de openingstreffer van Willem II.

Falkenburg
Willem II kreeg direct na rust een flinke kans om op 2-0 te komen, maar Falkenburg had zijn vizier wederom niet op scherp staan en mikte zijn vierde grote kans van de wedstrijd net naast het doel. Groningen drong vervolgens wel aan en werd via Linssen ook twee keer gevaarlijk, maar toch was de eerstvolgende serieuze mogelijkheid er weer één voor Willem II. Na een prachtig hakje van Andersen mikte Robbie Haemhouts de bal op de benen van Padt.

Ook in de het laatste kwartier van de wedstrijd bleef er genoeg te beleven in het Koning Willem II-stadion. Zo raakte Funso Ojo met een enorme knal van afstand de lat. Van de Looi probeerde het tij te keren met het inbrengen van een extra spits, Danny Hoesen kwam voor Simon Tibbling, maar de kansen bleven voor Willem II, waar Van der Velden maar weer eens op Padt stuitte.

Pas in de laatste vijf minuten kwam er iets terecht van het slotoffensief dat Van de Looi wilde zien bij FC Groningen. De Leeuw claimde een penalty na een vermeende handsbal van Dico Koppers, maar gefloten werd er niet. Ook een schietkans voor Hateboer leverde niets op. Na enorme kansen voor De Leeuw en Etiënne Reijnen was het in de vierde minuut van de blessuretijd alsnog raak. Invaller Hedwiges Maduro kreeg de bal na een hoekschop met het nodige fortuin voor zijn voeten en liep de bal over de doellijn heen: 1-1.

Willem II blijft door de late gelijkmaker van Maduro veertiende, met negentien punten. Ook Roda JC heeft dat puntenaantal, maar speelde een wedstrijd minder. FC Groningen staat negende met 28 punten, evenveel als nummer acht PEC Zwolle.