Klaassen: 'We willen bij Ajax echt iets gaan opbouwen'

Reacties

Davy Klaassen hoopt ook de komende jaren succesvol te zijn met Ajax en verlengde om die reden zijn tot medio 2018. De 21-jarige middenvelder zette donderdag zijn handtekening onder het contract met de Amsterdammers.

Klaassen: 'We willen bij Ajax echt iets gaan opbouwen'

'Dit is voor mij een logische stap', laat Klaassen weten op de clubwebsite. 'We hebben het er binnen de selectie vaak over. We willen bij Ajax echt iets gaan opbouwen en ik denk dat we daarmee goed bezig zijn. Ik geloof erin dat er in de toekomst mooie dingen kunnen gebeuren.'

Directeur voetbal Marc Overmars is zeer te spreken over de contractverlenging van misschien wel de revelatie van dit seizoen. 'Davy is een intelligente middenvelder met diepgang en scorend vermogen', weet de voormalige vleugelspits, 'het zegt al genoeg dat hij bijna onze topscorer is. Ik denk dat hij een speler kan worden die in de toekomst wekelijks kan uitblinken.'

Klaassen kan sinds november steevast op een basisplaats rekenen onder trainer Frank de Boer. Vorig jaar kwam de jongeling door blessureleed tot slechts twee optredens in de hoofdmacht van Ajax, terwijl hij dit seizoen al 22 keer zijn opwachting mocht maken in de competitie.

De talentvolle middenvelder maakte ook indruk op bondscoach Louis van Gaal, die hem vorige maand twintig minuten liet meespelen in de oefenwedstrijd in en tegen Frankrijk (2-0 verlies). In Parijs speelde Klaassen tot dusverre zijn enige interland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.