Kassa rinkelt voor Advocaat bij lijfsbehoud Sunderland

Reacties

Voor Dick Advocaat staat er de komende maanden meer op het spel dan alleen zijn reputatie. Bij lijfsbehoud is het kassa voor de Nederlandse trainer. Als hij met Sunderland in de Premier League blijft, heeft de Hagenaar recht op een bonus van een half miljoen pond, bijna 680 duizend euro.

Kassa rinkelt voor Advocaat bij lijfsbehoud Sunderland

Zijn 1-0 overwinning in de altijd beladen Tyne Wear-derby op Newcastle United van afgelopen zondag was dan ook een gouden. Daardoor staat Advocaat (foto) nu drie punten boven de degradatiestreep.

Behalve de handhavingsbonus is een vast salaris afgesproken van 100 duizend pond bruto per maand. Advocaat kan voor een paar maanden werk dus uitkomen op zo'n 800 duizend pond bruto, het equivalent van één miljoen euro.

In de Premier League, waar het salaris van José Mourinho bij Chelsea wordt geschat op tien miljoen euro per jaar, zijn dat overigens gangbare bedragen. Ook kleinere clubs als Sunderland staan bekend om gesmijt met geld. Vorig jaar stegen de totale salariskosten met liefst 21 procent, naar meer dan negentig miljoen euro. Het dubbele van de Nederlandse landskampioen Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.