Advocaat populair bij Sunderland, materiaalman op doel

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Advocaat populair bij Sunderland, materiaalman op doel

• Uitgerekend tegen aartsrivaal Newcastle United boekte Dick Advocaat zijn eerste overwinning als manager van Sunderland. De 67-jarige oefenmeester ging na afloop dan ook graag op de foto met fans in het Stadium of Light.

'Ik hoop dat Advocaat volgend seizoen nog voor de groep zal staan, want hij heeft de ervaring om voor stabiliteit te zorgen.'
• In het verleden was Niall Quinn speler, manager én voorzitter van Sunderland en als het aan de Ier ligt houden de Noord-Engelsen vast aan Dick Advocaat als manager. (Sky Sports)

• Tijdens het bezoek aan Kalmar FF kon Henrik Larsson zaterdag niet over zijn eerste en tweede doelman beschikken, maar de trainer van Helsingborgs IF had geluk. Materiaalman Daniel Andersson was vroeger ook keeper, speelde in 2001 zelfs een interland voor Zweden, en hielp zijn club uit de brand. De 42-jarige goalie hield de nul, waardoor Helsingborgs een punt overhield aan de uitwedstrijd (0-0).

Jermain Defoe maakte vlak voor rust een fantastisch doelpunt tegen Newcastle United. Doelman Tim Krul was kansloos bij het schot van de Sunderland-aanvaller. De Nederlandse keeper was sportief genoeg om vervolgens zijn felicitaties over te brengen aan Defoe vanwege de fraaie goal.

• Om zijn frustraties in toom te houden heeft Crystal Palace-manager Alan Pardew psycholoog Jeremy Snape ingeschakeld. Pardew was een aantal keer betrokken bij incidenten langs de zijlijn. Zo kreeg hij vorig seizoen, toen hij nog voor Newcastle United werkte, een schorsing van zeven wedstrijden nadat hij een kopstoot had uitgedeeld aan Hull City-speler David Meyler.

'Jeremy heeft me geholpen om me te concentreren op dingen die ik kan beïnvloeden en dat werkt goed', legt Pardew uit bij de BBC. 'Alle keren dat ik in de problemen ben gekomen reageerde ik omdat ik het gevoel had dat mij onrecht was aangedaan. Nu weet ik dat ik dan niet moet reageren. Ik heb de uitknop gevonden.'

Wesley Sneijder maakte twee doelpunten namens Galatasaray tegen Karabükspor, maar zijn mooiste actie was deze dribbel aan de zijlijn.

'Dat was geen slimme zet geweest van de trainer.'
Wout Weghorst was gisteravond met een doelpunt van grote waarde tegen FC Dordrecht. Hij kon dan ook nauwelijks geloven dat Heracles Almelo-trainer John Stegeman hem eigenlijk had willen wisselen, maar van gedachte veranderde door een blessure van Jeroen Veldmate.

'Eerlijk gezegd ben ik echt verbaasd, als-ie me echt eruit wilde halen. Ik denk dat ik een hele goede wedstrijd heb gespeeld, ook voor de laatste twintig minuten al', meende Weghorst. (FOX Sports)

• Bayern München-middenvelder Thiago Alcântara keerde zaterdag tegen Borussia Dortmund terug van een blessure. Hij hield het vervolgens niet droog in een interview voor de site van de Bundesliga. 'Dit is zo geweldig. Voetbal is mijn leven, zo simpel is het. Voor veel mensen is het slechts een spelletje. Maar aan de echte fans kun je zien hoeveel het betekent. Voor hen en voor ons is voetbal veel meer dan gewoon een spel. Zoals ik al zei: het is echt ons leven.'

• De spelers van Internazionale verheugden zich er ongetwijfeld op om Pasen met hun familie te kunnen vieren. Na het 1-1 gelijkspel tegen hekkensluiter Parma besloot trainer Roberto Mancini echter een straftraining in te plannen. Al voor acht uur 's morgens moesten de Inter-spelers zich melden op het trainingsveld. Na vijftig minuten uitlopen volgde een pittig gesprek in de kleedkamer. Italiaanse media melden dat de voetballers daar niet allemaal even gelukkig mee waren..

• Borussia Dortmund-trainer Jürgen Klopp gaf na de thuisnederlaag tegen Bayern München een interview voor het uitvak, dat hem beschimpte. Klopp deed vervolgens geen moeite om zijn ergernis over de Bayern-fans te verbergen. 'Een heel goed idee van je om mij hier te interviewen', foeterde Klopp.

• De spelersbus van Fenerbahçe werd zaterdag beschoten en daar raakte de buschauffeur bij gewond. Het deed voormalig Fenerbahçe-speler Pierre van Hooijdonk aan een incident denken in zijn tijd in Turkije.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.