Advocaat geniet: 'Fans gaven ons een geweldige boost'

Reacties

Dick Advocaat keek content terug op zijn eerste thuiszege als manager van Sunderland, dat de Tyne-Wear derby tegen Newcastle United met 1-0 won. Hij genoot vooral van de sfeer rondom het beladen duel.

Advocaat geniet: 'Fans gaven ons een geweldige boost'

Tegenover de camera van FOX Sports gaf Advocaat toe te hebben genoten van de sfeer in en om het Stadium of Light. 'Voor de wedstrijd werd ik al verrast door de fans', aldus Advocaat. 'De laatste thuiswedstrijd was natuurlijk de 0-4 tegen Aston Villa geweest, maar desondanks verwelkomden de supporters het elftal met open armen. Dat gaf een geweldige boost om voluit te gaan.'

En dat deed Sunderland in een heerlijke derby dan ook. 'Het is hier in Engeland echt geweldig, dit is écht voetbal. Ook wat de mensen eromheen betreft, hoe gelukkig iedereen is als ze winnen... Voor iemand die dat nog nooit heeft meegemaakt is dat maar moeilijk voor te stellen.' Daarnaast werd Advocaat gevraagd naar de overeenkomsten met zijn voorgangers Paolo Di Canio en Gus Poyet.

Ook die twee managers wonnen in hun tweede wedstrijd de derby in eigen huis én behoedden Sunderland uiteindelijk voor degradatie. 'Het is niet zo belangrijk wat ik met hen gemeen heb', wilde Advocaat er weinig van weten. 'Ze verloren namelijk de wedstrijd na de derby, dus laten we het daar maar niet over hebben. We moeten zorgen dat we dit vasthouden, dat is het belangrijkste.' Voorlopig neemt Sunderland afstand van de degradatieplekken: het gat is drie punten.

Mooiste
De man die Advocaat het succes bezorgde keek vlak na het fluitsignaal vol vreugde terug op zijn winnende, Jermain Defoe was dolblij met zijn prachtige volley. 'Dit was een van mijn mooiste ooit, met links ook nog. Maar in een wedstrijd als dit is ook een intikkertje massive. Zodra de bal je voet verlaat, weet je in zo'n geval dat-ie erin gaat. Een onbeschrijflijk gevoel, om de een of andere reden was ik wat emotioneel. Ik weet niet waarom, misschien omdat deze punten zó ontzettend nodig waren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.